Hirdetés
. Hirdetés

Eladja a főhadiszállását a Nokia

|

Az Espoóban lévő irodakomplexumért 170 millió eurót kap a finn cég.

Hirdetés

A szorongatott helyzetben lévő Nokia eladja a Finnországban, Espoóban lévő főhadiszállását egy szoftveres konzultációval foglalkozó vállalatnak, az Exilionnek. A hírek szerint a finn cég ezért cserébe 170 millió euróhoz jut.

Hasonlóan sok más céghez, a Nokia is visszalízingeli majd a korábbi épületeit, alacsonyabb árakon. Timo Ihamuotila, a Nokia pénzügyi igazgatója szerint a döntés összhangban van azzal, hogy a Nokia költségcsökkentéseket eszközöl, ennek ellenére nem mennek sehová Espoóból.

A Nokia idén nem tudta felvenni a kesztyűt a gyorsan változó mobilpiacon, ahol most az Apple és a Samsung az úr. A finnek azt is bejelentették ebben az évben, hogy 10 000 állást szüntetnek meg, amitől egy év alatt 1,6 milliárd euró megtakarítást remélnek. Júliusban az is kiderült, hogy a Nokia egy év alatt 1,4 milliárd euró veszteséget termelt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.