Hirdetés
. Hirdetés

Eldőlt: lesz Linux a Dell gépein

|

A közönség nyomására a Dell Linux rendszerrel is szállít majd gépeket. A tőzsde még most is várja a cég pénzügyi jelentését.

Hirdetés

A számítógépgyártó az IdeaStorm weboldalon jelentette be, hogy az elkövetkező hetekben a Dell gépeket Linux operációs rendszerrel is meg lehet majd vásárolni. A pontos adatokat, vagyis hogy milyen gépekről és operációs rendszerekről lenne szó, később ismertetik. A Dell két héttel ezelőtt indított el egy online felmérést, melyben arról faggatta a lehetséges vásárlókat, hogy mit vásárolnának, ha a Dell újra linuxos gépeket kínálna. A kérdésekre több mint 100 ezren válaszoltak, és a vásárlók 70 százaléka azt mondta, hogy otthoni és irodai célokra is használnák a linuxos Dell gépeket. A válaszadók szerint a weben elérhető technikai segítségnyújtás elegendő lenne, de a Dellnek egy tesztelt és elismert Linux operációs rendszert kell választania.

A Dell egyébként PowerEdge szerverein már használja a Linux operációs rendszert. Néhány évvel ezelőtt a cég megpróbálkozott azzal, hogy linuxos gépeket adjon el, ám a piaci siker elmaradt. A vállalat február végén még azt közölte, hogy egyelőre nem szállít linuxos gépeket.

A linuxos gépek szállításáról szóló hírekkel szinte egyszerre jelentette be a Dell, hogy most sem tudja a tőzsdén közzé tenni pénzügyi jelentését, mert a belső vizsgálatok visszaéléseket derítettek ki.

Hogy milyen visszaélésekről lenne szó, arról nem szól a közlemény. Hogy a visszaélés pontosan mi lehet, arra a részvényesek szűk köre által elindított per adhatna választ: a részvényesek azzal vádolnak egyes Dell-vezetőket, hogy pénzt fogadtak el az Inteltől azért, hogy csak az Intel processzorait használják a cég gépeiben. A Dell tavaly jelentette be, hogy AMD lapkákkal ellátott gépeket is gyártani fog.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.