Hirdetés
. Hirdetés

Elege lehet már az Intelnek John McAfee-ből

|

A vállalat alapítójának médiacirkusza negatívan hatott a márkanév megítélésére.

Hirdetés

Novemberben rendszeresen lehetett olvasni a Belizében jókora zűrbe keveredett John McAfee-ről, hiszen az Intel által 2007-ben felvásárolt biztonsági céget 1987-ben megalapított, majd 1994-ben elhagyott férfit a helyi rendőrség a szomszédja meggyilkolása miatt ki szerette volna kérdezni.


Az úriember az együttműködés helyett a körülötte levő médiaérdeklődést kihasználva bujkálásba és blogolásba kezdett, majd átszökött Guatemalába. A Belizével szomszédos ország rendőrei végül elfogták, majd december közepén visszatoloncolták az Egyesült Államokba, ahol első dolga a sztori megfilmesítési jogának eladása volt.

BrandIndex: McAfee vs. Symantec


Az ügy fejleményeit követő olvasóktól eltérően az Intel már nem örült ennyire az úriemberről szóló híreknek, hiszen azok hatására rekordmélységre süllyedt a McAfee márkanév megítélése a brit YouGov által üzemeltetett BrandIndex szolgáltatásban. A statisztikai cég felmérésében résztvevő fogyasztóknak arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy ha az utóbbi két hétben hallottak valamit a kérdéses márkáról, akkor az pozitív vagy negatív benyomást tett-e rájuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.