Hirdetés
. Hirdetés

Elektronikus számlázó céget vásárol az SAP

|

Az SAP megvásárolja a vállalatok közötti e-kereskedelemmel foglalkozó Crossgate nevű szolgáltató céget.

Hirdetés

SAP
SAP

A felvásárlás részleteit - mint például a cégért fizetett összeget - nem árulták el a felek, ám azt lehet tudni, hogy a Crossgate régi partnere az SAP-nak, több mint 40 ezer ügyféllel rendelkezik, közöttük megtalálható például a BASF, Olivetti és a 3 nevű mobilszolgáltató.

A Crossgate EDI (electronic data exchange) szolgáltató, ami azt jelenti, hogy az érintett vállalatok közötti kereskedelem elektronikus adatcsere révén folyik, papíralapú megrendelések, számlák használata nélkül. A Crossgate ennek megfelelően e-számlázási szolgáltatásokat biztosít, vagyis elektronikus aláírás területén szakértő, alkalmazásai az ügyfelei IT hátterével és pénzügyi rendszereivel integrált.

A felvásárlással az SAP megerősíti a folyamat automatizálást, a meglévő ügyfelek közötti elektronikus adatcserét, adatfeldolgozást. A két cég egyébként már korábbról ismeri egymást, az SAP 2008-ban fektetett be a Crossgate-ba, pénzéért cserébe a B2B Content Engine nevű megoldásához jutott hozzá.

Az SAP ugyanakkor viszonteladója a Crossgate e-számlázási megoldásának, melynek segítségével a vállalatok digitálisan aláírt, a hatályos jogszabályoknak megfelelő PDF vagy EDI számlákat küldhetnek egymásnak. A felvásárlás hatósági engedélyezéshez kötött, a várakozások szerint november elsejére fejeződik be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.