Hirdetés
. Hirdetés

Elérte-e a cége a multicloud-érettséget?

|

A többfelhős megoldásokra érett szervezetek számos kritikus üzleti érték tekintetében felülmúlják társaikat. Egy új jelentés olyan multicloud-érettségi modellt kínál, amely segít a vállalatoknak a felhő jobb kihasználásában.

Hirdetés

A szervezetek manapság egyre inkább felismerik, hogy zsákutcába jutottak a felhőkörnyezetekben történő adattárolás és -felhasználás terén. A felsővezetők és az informatikai döntéshozók 82 százalékának közlése szerint a szervezetük már több mint 2 nyilvános felhőinfrastruktúra-szolgáltatót használ, de 63 százalékuk arra számít, hogy két éven belül ez a szám négyre vagy akár ennél is többre emelkedik majd. A multicloud azonban túl bonyolult az üzleti vezetők számára, hogy könnyen eligazodjanak benne - állítja az ITProToday egy nemrégiben megjelent tanulmány alapján.

Ez vezette a Seagate-et arra, hogy kiadja a Multicloud Maturity Reportot, amely betekintést kíván nyújtani az üzleti döntéshozóknak a többfelhős világba. Beszámol többek között arról, hogy a hozzáértő felsővezetők hogyan használják a felhőinfrastruktúrát az innováció előmozdítására, miközben a költségeket is kontrollálják a felhőben, miközben felmérik az ebből származó üzleti előnyöket.

Hirdetés

A válaszadók 84 százaléka egyetért azzal, hogy szervezetük számára adott a lehetőség, hogy meglévő adataikat jobban kihasználják az üzleti értékteremtés érdekében, de 73 százalékuk arról számolt be, hogy ezt a folyamatot az adatmegőrzési költségek hátráltatják.

A jól működő multicloud környezetben az adatmunkaterhelések súrlódásmentesen és szükség szerint migrálhatók a felhőkbe, illetve a különböző felhők között anélkül, hogy az adatokat le kellene zárni, aggódni kellene a korlátozás miatt, és büntetést kellene fizetni az adatok kivonásáért és a munkaterhelések mozgatásáért. Annak megértése, hogy ezek a felhők hogyan működhetnek együtt, és bizonyos gyakorlatok bevezetése a funkcionalitás biztosítása érdekében azt jelenti, hogy a vállalkozás több felhőre érett, ami jelentősen javuló értékelést, gyorsabb piacra jutási időt és a bevételi célok túlszárnyalásának képességét eredményezi.

A jelentés alapjául szolgáló, az ESG elemzőcéggel közösen készített felmérés globális üzleti vezetők és IT döntéshozók széles körét kérdezte meg, hogy jobban megértse a szervezetek tárolási, felhő- és adatkezelési képességeit.

Az eredmények azt mutatták, hogy a több felhőre érett szervezetek számos kritikus üzleti érték tekintetében felülmúlják társaikat. Több mint háromszor nagyobb valószínűséggel számítanak arra, hogy vállalatuk értékelése ötszörösére nő a következő 3 évben, több mint hatszor nagyobb valószínűséggel lépnek hónapokkal vagy negyedévekkel a versenytársaik előtt a piacra, közel háromszor nagyobb valószínűséggel számolnak be arról, hogy szervezetük nagyon erős üzleti helyzetben van, és közel kétszer akkora mértékben képesek meghaladni bevételi céljaikat, mint kevésbé érett társaik.

A jelentés amellett, hogy jobban megérteti a felhőalapú működés mögött rejlő üzleti értéket, egy több felhőre kiterjedő érettségi modellt is kínál, amelyet a szervezetek hasznosíthatnak. Ez a modell felvázolja azokat a fontos lépéseket, amelyeket bármely vállalat megtehet a felhő használatának szintre emelése érdekében, valamint tanácsokat ad a felhőérettség eléréséhez. Azok a vállalatok, amelyek minden tevékenységük középpontjába az adatokat helyezik, azok képesek sikeresen skálázódni.

A birtokukban lévő értékes adatok hasznosításának felfedezése jelentős javulást tesz lehetővé az üzleti életben elért eredményekben, például a bevételekben, a nyereségben, a vevői elégedettség és az ügyfelek lojalitásának meghatározásában alapvető nettó promóciós pontszámban (NPS), a költségvetési előrejelzések felülmúlásának képességében és az értékelési előrejelzésekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.