Hirdetés
. Hirdetés

Éles különbség

|

Lehetne ma akár a világ vezető övcsat-gyártója, de nem ezt az utat választotta. Hazai képviseletet nyitott a Sharp.

Hirdetés

A ma LCD-, napelem-, irodatechnikai és mobiltelefon-megoldásairól ismert vállalat 1912-es indulásakor valójában fémmegmunkálással, ezen belül övcsat-gyártással kezdte - derült ki a Sharp Electronics (Europe) magyarországi fióktelepén újságíróknak rendezett mini-workshopon. Fábián István ügyvezető igazgató a disztribútori tevékenységét 2008. március 1-én megkezdő hazai képviselet feladatairól, illetve funkcióiról számolt be. A jelenleg hét fős iroda nevéhez köthető például a sharp.hu magyar nyelvű portál létrehozása; legfőbb célja jelenleg a márkaismertség növelése, illetve az, hogy kapocsként szolgáljon a viszonteladó partnerek és az ügyfelek között. Bár közvetlenül is értékesít, a terméktámogatást partnerein keresztül intézi - logisztikai tevékenységet nem folytat, a rendelésfelvétel Bécsben történik, a termékek pedig a hamburgi központi raktárból érkeznek.

A közvetlen hazai jelenlét mellett szólt, hogy az InfoSource felmérése szerint a Sharp 2007-ben 1654 darab irodatechnikai eszköz értékesített itthon, ezzel pedig - 12,1 százalékos részt kihasítva magának - a harmadik helyet szerezte meg a piacon. Stratégiája a bevétel növekedésének maximalizálást célozza: kis- és középvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek egyaránt kínál megoldásokat (8 gépcsalád, 31 modell), emellett indul állami tendereken, és különféle partner programokkal is előrukkol.

Irodatechnikai eszközök tekintetében nagy hangsúlyt kap a környezettudatosság (kevesebb fogyasztás és káros anyag kibocsátás) - fejtette ki Szívós Endre kereskedelmi és marketingmenedzser. A szakember néhány praktikus technikai megoldást is ismertetett, köztük a DSPF lapadagolót, amely a kétoldalas dokumentumot is egy menetben képes feldolgozni a beépített alsó-felső olvasó révén. Ez csendesebb és megbízhatóbb működést eredményez, kisebb az elakadás kockázata, továbbá kíméli az eredeti dokumentumot is. A firmware frissítés történhet hálózaton vagy akár közvetlenül a beépített USB porton keresztül.

Az eszközökbe merevlemezt is szereltek, így eltárolhatók és később akár újra felhasználhatók a szkennelt, másolt, faxolt anyagok. Az adatbiztonságról négyszintű védelem gondoskodik, és bizalmas nyomtatásra is lehetőség van - ez esetben az eszközök csak személyes PIN-kód megadása után készítik el a nyomatot.

Érdemes még szólni a Sharpdesk elnevezésű dokumentumkezelő megoldásról, amely többek között OCR (szövegfelismerő) funkciót is kínál. Végül meg kell említeni a webes felügyelet szoftvert: ez ugyancsak magyar nyelvű, és több száz oldalnyi súgó tartozik hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.