Hirdetés
. Hirdetés

Elkelt az IBM szerverrészlege

|

A kínai Lenovo 2,3 milliárd dollárért megvette az IBM x86-os szerver üzletágát.

Hirdetés

A régóta vált megállapodás értelmében mintegy 7500 IBM alkalmazott kerül át a Lenovóhoz.

Nem ez az első nagy üzlet a kínai gyártó és az IBM között. 2005-ben a Lenovo felvásárolta az IBM személyi számítógépes részlegét, aminek segítségével 2012-re letaszította a HP-t a PC piac csúcsáról. A mostani megállapodás szintén erősíteni fogja a Lenovo helyzetét, bár az üzletet még mind a kínai, mind az amerikai versenyhatóságoknak jóvá kell hagyniuk.

Hirdetés

Az IBM nem is olyan régen jelentette be, hogy több mint 1 milliárd dollárt fektet a Watson szuperszámítógép köré épülő új üzleti egységbe. „Watson megalkotása az IBM száz éves történetének egyik legfontosabb mérföldköve, amelyet most a felhő alapú kognitív technológiai innovációk révén lehetőségünk nyílik megosztani az egész világgal.”– jelentette be a Watson Csoport vezetésével megbízott Michael Rhodin.

Ezekkel a fejlesztésekkel az új piacokon és ügyfeleken keresztül egész iparágakat alakíthatnak át. A Watson Group az IBM stratégiájának megfelelően olyan szoftverek, szolgáltatások és appok új generációját fejleszti, amelyek a kognitív technológiára építenek; használatuk során tanulnak az emberi interakciókból és adatokból, gondolkoznak, természetes nyelven kommunikálnak, miközben a big datát elemezve komplex kérdésekre is villámgyorsan adnak válaszokat és hasznos belátásokkal segítik a szakembereket – ezzel hozzájárulva például az egészségügy, a pénzügyi szektor, a kereskedelem vagy épp a telekommunikációs szektor fejlesztéséhez.

 

Az IBM és a Lenovo között pedig továbbra is szoros marad a kapcsolat, hiszen előbbi továbbra is fejleszt majd szoftvereket az x86-os szerverekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.