Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő, hogy a Meta hány pert indított a Facebookot, WhatsAppot és Instagramot támadók ellen

|

Állítólag célja az emberek biztonságának és magánéletének védelme.

Hirdetés

A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms közölte, hogy szövetségi pert indított az Egyesült Államokban, Kalifornia államban a rosszfiúk ellen, akik több mint 39 ezer adathalász weboldalt üzemeltettek. Ezek a "digitális vagyontárgyak" tulajdonosainak adták ki magukat, hogy a gyanútlan felhasználókat bejelentkezési adataik kiadására késztessék.

Magyarán az adathalász séma keretében olyan csaló weboldalakat hoztak létre, amelyek a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp bejelentkezési felületeinek álcázták magukat. Itt az áldozatokat arra kérték, hogy adják meg felhasználónevüket és jelszavukat, amelyeket aztán az alperesek begyűjtöttek. A techóriás 500 ezer dollárt is követel a névtelen szereplőktől.

Hirdetés

A támadásokat egy közvetítő szolgáltatás, az Ngrok segítségével hajtották végre, amely úgy irányította át az internetes forgalmat az adathalász weboldalakra, hogy elrejtette a csaló infrastruktúra valódi helyét. A Meta elmondta, hogy ezeknek az adathalász-támadásoknak a mennyisége 2021 márciusa óta megnövekedett, és hogy a relé-szolgáltatással együttműködve több ezer, az adathalász weboldalakra mutató URL-t függesztettek fel.

"Ez a per egy újabb lépés a folyamatos erőfeszítéseinkben, amelyek célja az emberek biztonságának és magánéletének védelme, egyértelmű üzenet azoknak, akik megpróbálnak visszaélni a platformunkkal, és üzenet a technológiával visszaélők elszámoltathatóságának növeléséről" - mondta Jessica Romero, a Meta platformok jogi védelméért és a peres ügyekért felelős igazgatója.

A peres eljárásra napokkal azután indult, hogy a közösségi technológiai vállalat bejelentette, lépéseket tett annak érdekében, hogy megzavarja hét olyan felbérelt szervezet tevékenységét, amelyek több mint 1500 hamis fiókot hoztak létre a Facebookon és az Instagramon, hogy több mint 100 országban 50 ezer felhasználót célozzanak meg. A múlt hónapban a Meta közölte, hogy négy rosszindulatú kibercsoportot tiltott le, mert újságírókat, humanitárius szervezeteket és a rezsimellenes katonai erőket vettéek célba Afganisztánban és Szíriában.

https://thehackernews.com/2021/12/meta-sues-hackers-behind-facebook.html

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.