Hirdetés
. Hirdetés

Elkészült a Windows Vista!

|

A Microsoft tehát sikeresen tartotta magát legutóbbi ígéretéhez: ahogy tervezték, novemberben elkészült az új operációs rendszer, a Windows Vista.

Hirdetés

Ezt maga Jim Allchin (képünkön), az óriásvállalat társelnöke jelentette be ma egy sajtótájékoztatón. Így aztán most már biztosan megjelenik a korábban tervezett időpontban, vagyis még ebben a hónapban elérhetővé válik a nagyobb partnerek számára, kiskereskedelmi forgalomba pedig legkésőbb 2007. január 30-áig kerül. Az elhúzódó fejlesztési idő óriási költségeket jelentett a Microsoft számára. Talán emiatt is lettek ilyen borsos árúak a különböző Vista-változatok (az első a teljes, vagyis dobozos változat, a második a frissítés ára):

- Vista Home Basic: 199/99,95 dollár
- Vista Home Premium: 239/159 dollár
- Vista Business: 299/199 dollár
- Vista Ultimate: 399/259 dollár

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Microsoft az RTM, azaz gyártásra kész Vista változat eredetileg október utolsó hetére tervezett bemutatását az RC2-ben, vagyis az operációs rendszer második forgalomba hozatalra jelölt változatában - az utolsó pillanatban felfedezett hiba miatt halasztotta november második hetére.

A menetrend innentől kezdve változatlan: a vállalati ügyfelek a Microsoft november 30-i, New York-i rendezvényétől kezdve jutnak majd hozzá a Vistához, méghozzá az Office 2007-tel és az Exchange Server 2007-tel együtt. Allchin szerint fontos, hogy lehetőségük legyen az alkalmazások együttes telepítésére, mivel szerinte ezzel "drámai előrelépést" tapasztalhatnak majd a biztonság és megbízhatóság terén.

Utóbbival kapcsolatban Allchin úgy fogalmazott, hogy a Vista a cég által valaha kibocsátott legbiztonságosabb rendszer, de lehet, hogy minden idők legmegbízhatóbb rendszere - ennek megfelelően a Misrosoft társelnöke a szakemberek által csak "Patch Tuesdayként, vagyis "frissítő keddként" emlegetett, havi rendszerességű biztonsági patch-kibocsátásokkal kapcsolatban a szükséges javítások számának várható csökkenését ígérte. Annyi bizonyos, hogy a merész állítás igazolására a Vistának bőven lesz lehetősége a közeljövőben. (A későbbi összehasonlítások végett elég megjegyezni, hogy októberben a Microsoft 10 javítást bocsátott ki összesen 26 sebezhetőséget orvosolva.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.