Hirdetés
. Hirdetés

Ellison tovább savazza a versenytársakat

|

Az Oracle vezérigazgatóját a hardverüzletág gyenge teljesítménye sem tudta visszatartani attól, hogy a piaci ellenfelek vegzálásával mulattassa a cég negyedéves konferenciájának résztvevőit.

Hirdetés

Larry Ellison, az Oracle CEO-ja
Larry Ellison, az Oracle CEO-ja

Az Oracle kedden ismertette aktuális pénzügyi eredményeit. A hardverüzletág meglehetősen gyengén muzsikált; ám ez sem tarthatta vissza Larry Ellison vezérigazgatót attól, hogy szokásához híven a versenytársak savazásával és saját termékeik mennybe menesztésével próbálja meggyőzni a potenciális befektetőket.

A CEO elsőként az IBM-et vette verbális zárótűz alá egy, a két vállalat között kirobbant hirdetési adok-kapok kapcsán. Véleménye szerint a Big Blue legfeljebb marketingszempontból veheti fel a versenyt az Oracle-el: saját Exadata és Exalogic rendszereik „sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint az IBM leggyorsabb P-sorozatú komputerei."

„Az Amway két Exalogic rendszert vásárolt, hogy lecserélje IBM P-sorozatú gépeit. Az e-business csomag, az Oracle e-business csomagja tizenkétszer gyorsabban futott az Exalogicokon, mint az IBM P-ken. Saját egyedi java-alkalmazásaik (az Amway egyedi fejlesztésű online tranzakciós alkalmazásai), tízszer olyan gyorsan futottak (az Exalogicokon), mint az IBM P gépeken" - hangoztatta Ellison.

„Tudom, hogy az IBM azzal reklámozza magát, hogy az ő számítógépeik gyorsabbak; gyorsabbak, mint a mieink. Szeretnék végre felhasználói referenciákat is látni (...). Eddig csak reklámokat mutogattak - felhasználói értékelést egyet sem" - hepciáskodott a vezérigazgató. - "Mi, velük ellentétben rengeteg felhasználói referenciát tudunk felmutatni. Folyamatosan szorítjuk ki a P-szériás gépeket (...) Legutóbb a Hyundai Kia Motor vásárolt Exalogic rendszert. Ami nagy szó, tekintetbe véve, hogy a cég húsz éve az IBM egyik leglojálisabb ügyfele."

Ellison az SAP-t és a német gyártó Hana termékvonalát sem kímélte. „Négy SAP-ügyfelet sikerült elhódítanunk - büszkélkedett a CEO. - Miután a hagyományos szerverekről Exadatákra migrálták az SAP ERP rendszereik működtetéséhez szükséges adatokat, hatalmas teljesítménynövekedést regisztráltunk."

„Egyik ügyfelünk folyamatos tesztek során hasonlította össze az SAP memóriában futó analitikus adatbázisát, a Hanát és a mi Exadata adatbázisgépünket. Az Exadata gyorsabb volt, ami valószínűleg sokakat meglepett, hiszen mi nem ezt a rendszert állítottuk hadrendbe a Hanával szemben... Meggyőződésünk, hogy az Exadata képes lekörözni a Hanát" - hangoztatta Ellison.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.