Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk csökkentené a Twitter költségeit, és ezért keménykedni kezdett a beszállítókkal és az alkalmazottakkal

|

November 22-től Musk egy igazán figyelemre méltó új stratégiával próbálkozik a Twitter konszolidálásában: egyszerűen nem fogja kifizetni, amivel tartozik.

Hirdetés

Ahogy a New York Times beszámol róla, Musk kétségbeesetten próbálja csökkenteni a költségeket, mivel alkalmazottai tömegesen léptek ki, ő pedig azzal küzd, hogy a működést fenntartsa. Twitteren belüli források arról számoltak be, hogy Musk mostanra egyenesen megtagadta, hogy kifizesse a szállítóknak a fennálló tartozásait, de még a behajtók hívásait em hajlandó fogadni. Ezek a források azt is jelzik, hogy Musk költségcsökkentési törekvéseinek egyik fő célpontja a Twitter alkalmazottainak juttatásai lehetnek - írja a SlashGear.

Végül persze Musk valószínűleg ki fogja fizetni, amivel tartozik, és csak a tárgyalási pozícióinak javítása miatt folytatja ezt a játékot, és a fizetés elmaradásának lehetőségét feldobva próbál kedvező egyezségre jutni. A Twitter hatalmas adósságnyomás alatt áll: a NYTimes csak a felvásárlásból származó adósságot 13 milliárd dollárra teszi. Musk valószínűleg és érthető módon frusztrált amiatt, hogy a hivatali ideje előttről származó adósságokat kell törlesztenie, amelyek közül sok olyan embernél keletkezett, aki már nem neki dolgozik.

Ennél nagyobb probléma lehet, hogy Musk csökkenteni akarja a dolgozói juttatásokat. Több forrás szerint az új tulajdonos hosszú távú szövetségeseit, Steve Davist, Jared Birchellt, aki Musk családi irodáját vezeti, és Antonio Graciast, egy barátot, és a Tesla korábbi igazgatóját hozta be a cégbe, megbízva őket a kiadások csökkentésével és a juttatások lefaragásával. A költségszámláktól és a vállalati hitelkártyáktól kezdve az étkezdékben az ételek minőségéig minden célpontba került azóta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.