Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk Las Vegas-i alagútja pont olyan problémát okoz, mint aminek megoldására született - videó

|

A Boring Company alagútja a zsúfoltságot hivatott enyhíteni, de nem így lett.

Hirdetés

A közösségi médiában felbukkant egy videó, amelyen a Tesla járművei dugóban állnak Elon Musk Las Vegas-i alagútjában. Ez önmagában nem lenne túl nagy hír, ám pont hogy a város föld feletti közlekedési problémáinak enyhítése érdekében épült.

A felvételen, amelyet egy Tesla jármű belsejéből készítettek, a szűk földalatti egysávos földalatti úton beállt forgalom látható. A Boring Company által épített, "Loop" nevet viselő közlekedésre szolgáló földfelszín alatt létesített, vonalas jellegű mélyépítési műtárgy a Las Vegas-i Kongresszusi Központ nyugati csarnokától a déli csarnokáig vezet - és vissza.

Hirdetés

Az emberek speciális "állomásokon" szállnak fel egy Tesla elektromos járműre, és az autók, amelyeket (egyelőre) emberek vezetnek, a másik kiszállási pontra szállítják az utasokat. Az alagút 2,7 kilométer hosszú, és a jelek szerint a 25 perces sétát két percesre csökkenti.

A videón látható, hogy a dugót ebben az esetben látszólag az egyik kiszállási ponton kialakult torlódás okozta. Az alagúton belüli forgalomnövekedés egybeesett a Las Vegas-i Kongresszusi Központban évente megrendezett szórakoztatóelektronikai kiállítással (CES).

Néhányan a Twitteren gúnyolódtak azon, hogy egy olyan alagút, amelyet a forgalmi dugók leküzdésére terveztek, már maga is szembesült egy dugóval. "Kiderült, hogy a torlódások ellen küzdő "közlekedés jövője" már most is torlódásokkal küzd" - írta egy személy.

"Ki tudta volna ezt megjósolni?!" - kérdezte szarkasztikusan egy másik.

Musk 2016-ban alapította alagútépítő cégét, és elmondta, hogy tervezi a vegasi alagút kiterjesztését a város más fontos célpontjaira, és végül összekötné Los Angelesszel - potenciálisan négy-öt óráról kettő alá csökkentve a két város közötti vezetési időt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.