Hirdetés
. Hirdetés

Elrabolták a Google német domainjét

|

Kedd reggel néhány órára megváltozott a Google német honlapja. A jelek szerint a domainnevet elrabolta egy internetszolgáltató.

Hirdetés

Kedden a google.de cím alatt nem a szokásos kereső jelent meg, hanem egy német internetszolgáltató (ISP) logója és egy szöveg, amely szerint az oldalon nem található tartalom. Az esetre meglehetősen dühösen reagált a Google Deutschland szóvivője. "Ilyen meg nem történt a Google-lal, és biztosíthatom Önöket, nem is fog soha többé" - nyilatkozta a német sajtónak Stefan Keuchel. Ugyanakkor nem tudott magyarázatot adni arra, hogy hogyan történhetett meg a dolog - a Google-nál egyelőre vizsgálják a körülményeket.

Az eset nem példa nélküli, 2004-ben az Ebay német oldalait rabolták el egy időre. A Google esetében több biztonsági intézkedés hiúsult meg. Az egyik, hogy sem a vállalat jelenlegi ISP-je, sem a Google domaint átvevő szolgáltató nem végezte el a szükséges ellenőrzéseket a domain átvétele előtt. Így például a domaint kiadó szolgáltató nem ellenőrizte, hogy a kérelmező jogosult-e a név használatára. Ráadásul úgy tűnik, a szerződés a két ISP között úgy jött létre, hogy a Google soha nem jelezte a szolgáltatóváltás szándékát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.