Hirdetés
. Hirdetés

Első fokon 1,17 milliárd dollárt pereltek ki a Marvellből

|

Carnegie Mellon Egyetem két szabadalmát is sértette a chipgyártó.

Hirdetés

Megdöbbentő hír érkezett a pittsburghi bíróságról, ugyanis annak 9 tagú esküdtcége szerint a Marvell Semiconductor egyértelműen megsértette a Carnegie Mellon Egyetem két szabadalmát, a kártérítés összegét pedig a felperes eredeti kívánalmának megfelelően 1,169,140,271 dollárban állapították meg. Az alperes minden bizonnyal fellebbezni fog, a kontextus kedvéért a vállalat 2011-ben körülbelül 900 millió dolláros árbevételt ért el.

Hirdetés


A kérdéses szabadalmak (1, 2) nem túlságosan komplexek, lényegében olyan metódusokat írnak le, amelyek segítségével csökkenthető a merevlemezek olvasási művelete során kibocsájtott zaj. A felperes állítása szerint a Marvell 2003 és 2012 közt 2,34 milliárd darab ezen technológiákkal ellátott vezérlőchipet értékesített az ügyfelei számára, a lapkák körülbelül fele állítólag a Western Digitalhoz került.


Az ügy remekül rávilágít arra, hogy az egyetemek egyre aktívabban próbálják kihasználni a szabadalmi rendszer nyújtotta lehetőségeket: a bírósági iratok alapján eddig a Carnegie Mellon soha nem is próbált valamit kezdeni a fenti szellemi tulajdonaival, az oktatási intézmény gyakorlatilag beállt a szabadalomtrollok táborába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.