Hirdetés
. Hirdetés

Elveszítheti a SkyDrive nevet a Microsoft

|

Az angol Sky médiaszolgáltató első fokon sikerrel perelte a redmondiakat.

Hirdetés

Meglehetősen kellemetlen helyzetbe került a Microsoft, ugyanis a Windows 8.1 bemutatásának napján Nagy-Britanniában első fokon pert nyert ellenük a British Sky Broadcasting Group, avagy köznépi becenevén Sky.


A 21st Century Fox többségi tulajdonában lévő médiaszolgáltató ügyvédei még 2011 júniusában citálták bíróság elé a Microsoftot, ugyanis állításuk szerint a SkyDrive név első fele azon tévképzetet keltheti Európa lakosságában, hogy közük van a szolgáltatáshoz. A Sky 2008-2011 közt egyébként üzemeltetett egy „Sky Store & Share” névre keresztelt, felhő alapú tárhelyet.


Az ügyben első fokon döntést hozó bírónő szerint a Sky vádja megalapozott. A következő lépésben a jövő hét során Sarah Asplin újból meghallgatja a feleket, ha pedig elutasítja a Microsoft fellebbezési kérelmét, akkor döntést hozhat a redmondiak szankcionálásáról. Ez a pénzbírságtól a SkyDrive név Európai Unión belüli használatának tiltásáig terjedhet, bár az efféle ügyekben nem példátlan a kettő kombinációja sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.