Hirdetés
. Hirdetés

Ennyi végkielégítést kapnak az Elon Musk által kirúgott Twitter-vezetők

|

Nem mindenki örül annak, hogy sikerült nyélbe ütni a 44 milliárd dolláros üzletet.

Hirdetés

Amikor a Twitter vezetői csütörtökön kisétáltak a cég San Francisco-i központjából, akár Elon Musk pénzével megtöltött zsákokat is vihettek volna magukkal - írja a MarketWatch.

Parag Agrawal vezérigazgató, Ned Segal pénzügyi igazgató és Vijaya Gadde, a Twitter jogi politikáért felelős vezetője "arany ejtőernyő" záradékot kapott a Twitter Elon Musk X Holdings cégének való eladása során. Musk állítólag mindhármukat kirúgta csütörtök este, miután hivatalosan is átvette az irányítást a közösségi hálózat felett a 44 milliárd dolláros felvásárlás lezárásával. A Twitter tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentése szerint több mint 204 millió dollárt lesz köteles átadni az említett három személynek.

Hirdetés

Agrawal, Segal és Gadde nagyjából 1,2 millió Twitter-részvényt birtokol, ennek több mint fele, 34,8 millió dollár értékben Gadde kezében van. A trió nagyjából 65 millió dolláros részesedését Musk ugyanúgy megvásárolná, mint bármely más részvényes részvényét. A Twitter SEC-bejelentésében szereplő "Golden Parachute Compensation" záradék - amely a Twitter részvényesei által jóváhagyott üzlet volt - azt mutatja, hogy a trió 119,6 millió dollár értékű részvényt automatikusan megszerezne végkielégítésként, ha felmondanának nekik. A legnagyobb kifizetés Agrawalnak járna 56 millió dollárral.

Emellett egyéves fizetésre és egészségügyi juttatásokra is jogosultak. Agrawal alapfizetése 2021-ben 623 000 dollár volt, míg Segal és Gadde alapfizetése fejenként 600 000 dollár. Összességében Gadde távozhat a legnagyobb zsákmánnyal a Twittertől: Közel 74 millió dollárral. Agrawal és Segal azonban nem sokkal marad el tőle, nagyjából 65, illetve 66 millió dollárral.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.