Hirdetés
. Hirdetés

Építőelemek digitális átalakításhoz

|

Noha a közép- és nagyvállalatok vezetőinek közel fele nem tudja, hogy a digitális átalakulás következtében mire számíthat tevékenységi területén akár néhány év távlatában, többségük pedig egyenesen tart a piacra újonnan belépő és azt felforgató digitális startupoktól, saját szervezetük, technológiai környezetük és működési modelljük korszerűsítéséért még nem sokat tettek, derült ki egy friss felmérésből. A késlekedést túlnyomórészt az öröklött, hagyományos rendszerek visszahúzó erejével magyarázzák. A texasi Austinban megrendezett idei éves konferenciáján a Dell EMC olyan megoldásokat mutatott be, amelyek megkönnyíthetik a digitális váltást.

Hirdetés

Mára egyértelművé vált, hogy a digitális átalakulás előbb-utóbb minden iparág valamennyi szereplőjére kihatással lesz. A Dell Technologies megbízásából a Vanson Bourne Research által készített és októberben közzétett tanulmányból (The Digital Transformation Index) kiderül, hogy a közép- és nagyvállalatok globális üzleti vezetőinek csaknem fele (48 százaléka) nem tudja, hogyan fog kinézni saját iparága három év múlva, 78 százalékuk pedig egyenesen tart a digitális startup cégek előretörésétől. A tanulmány alapjául szolgáló felmérés során a piacelemző négyezer közép- és nagyvállalati üzleti vezetőt kérdezett meg 16 országban, akik összesen 12 iparágat képviseltek.

Egyetértettek a válaszadók abban, hogy a felhőalapú megoldásokra való áttérés, a szoftverfejlesztési képességek kiterjesztése, továbbá a gyorsabb innováció és az adatok mélyrehatóbb kiértékelése kulcsfontosságú, stratégiai elem a digitális átalakulás szempontjából. Bár 73 százalékuk szerint ez a transzformációs folyamat széles körben végbe fog menni, jelenleg a vállalatok csupán 5 százaléka felkészült olyan szinten, hogy a digitális vezetők táborába lehetne sorolni.

A megkérdezett vezetők szerint a vállalatoknak nehézséget okoz az adatközpontok továbbfejlesztése, 69 százalékuk pedig úgy véli, hogy a modernizáció útjába elsősorban a túl sok öröklött, hagyományos rendszer és alkalmazás gördít akadályokat. Kihívást jelent ilyen körülmények között, hogy a vállalatnak úgy kellene csökkentenie a rendszerek helyigényét és a beszerzésükre, működtetésükre fordított költést, hogy közben folyamatosan rendelkezésre álló infrastruktúrát és naprakész adatokat szolgáltató alkalmazásokat alakítson ki.

- Ha egy szervezet ma biztos akar lenni abban, hogy nem fogja kiszorítani a piacról egy olyan vállalkozás, mint például az Uber, az Airbnb vagy a Tesla, akkor nem késlekedhet tovább a digitális átalakulással - mondta David Goulden, a Dell EMC infrastrukturális megoldásokért felelő csoportjának elnöke. - Meggyőződésünk, hogy a szervezetek túlnyomó többsége a hibrid felhő segítségével fogja átformálni informatikai megoldásait a digitális jövő megalapozásához. Az első lépés ezen az úton, amelyet senki nem fog megbánni, az adatközpont korszerűsítése a konvergens infrastruktúrát alkotó szerver-, tároló, adatvédelmi és kiberbiztonsági technológiák segítségével, hogy csak néhány példát említsek. Konferenciánkon ezért olyan új termékek és megoldások csoportját indítjuk útjára, amely építőelemeket ad ehhez a törekvéshez.

Szolgáltatásözön adatáradathoz
Austinban debütált a Dell EMC Data Domain Virtual Edition 3.0, a Data Domain adatmentő készülék (appliance) szoftveralapú verziója. A DD VE virtuális gépként fut, és tanúsítottan működik a Dell EMC PowerEdge szervereken is. Ezzel egy időben a Dell EMC előre megtervezett, teljes mértékben támogatott és előzetesen tesztelt referenciaarchitektúrákat is bemutatott, amelyek a PowerEdge 13G szerverek és a DD VE szoftver erősségeit ötvözik. A DD VE emellett a Dell EMC VxRail készülékein is működik, így a szoftveralapú mentési megoldásokat a vállalatok hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) környezetben is használhatják.

A DD VE 3.0 korábbi verziójánál hatszor jobban méretezhető, így a szoftver egyetlen példánya akár 96 terabájt adatmennyiség biztonsági mentésére, védelmére alkalmas. Szintén bővítette a Dell EMC a DD VE hypervisor-támogatását, így az VMware vSphere és Microsoft Hyper-V környezetben egyaránt futtatható. A hosszú távú adatmegőrzéshez a vállalatok a DD VE felhőalapú tiering képességeit is kihasználhatják nyilvános, magán- és hibrid felhőkben, például Dell EMC Elastic Cloud Storage és Virtustream Storage Cloud környezetekben. Biztonságos, több bérlős kialakításával a DD VE a szolgáltatásként kínált Backup-as-a-Service típusú biztonsági mentéshez is optimális platformot ad, magán- és szolgáltatói felhőkben.

Kibővítette a Dell és az EMC a középvállalati piaci szegmensben már bevált, SC sorozatú (korábbi nevükön Compellent) tárolók képességeit, amelyek mostantól - a két cég tárolókínálatának egységesítése jegyében - együttműködnek azokkal a tárhelykezelési, mobilitási és adatvédelmi megoldásokkal, amelyeket korábban csak az EMC ügyfelei érhettek el.

PowerEdge szervereit a VxRail készülékeivel és VxRack System 1000 hiperkonvergens infrastruktúrájával integrálva a Dell EMC konvergens rendszereinek palettáját is bővítette. Minthogy házon belül fejleszti a konvergens infrastruktúra feldolgozási és tárolói rétegét, továbbá a VMware-rel is szorosan együttműködik ezen a téren, a cég lerövidíthette az innovációs ciklusokat, így nagyobb értéket adhat felhasználóinak. Az Intel Broadwell alapú, nagy teljesítményű és energiahatékony PowerEdge szerverekre épülő VxRail készülékek 250-szer több konfigurációs lehetőséget kínálnak, mint a korábbi nemzedék, így sokkal finomabban méretezhetők, miközben 40 százalékkal nagyobb feldolgozási kapacitást adnak ugyanazon az áron. Az újgenerációs készülékek belépő ára negyedével csökkent. A PowerEdge szerverekre épülő VxRack System 1000 hiperkonvergens infrastruktúra ugyancsak 40 százalékkal növeli a CPU-teljesítményt, valamint a korábbi két és félszeresére bővíti a tárkapacitást.

Szintén új taggal bővült a Dell EMC Isilon tárolók termékcsaládja, amely a flash technológia kiugró teljesítményét a scale-out (vízszintesen bővíthető) NAS platform, az Isilon OneFS operációs rendszer erényeivel egyesíti. A Nitro-projekt kódnéven fejlesztett Isilon All-Flash blade-alapú architektúrája egyetlen 4U méretű keretben négy Isilon node-ot tartalmaz, melyek összkapacitása 92 terabájttól egészen 924 terabájtig méretezhető. A többféle konfigurációban elérhető Isilon All-Flash egységek fürtözhetők, és az így kialakított klaszter tárkapacitása elérheti a 92,4 petabájtot, összesített adatátviteli teljesítménye pedig meghaladhatja a másodpercenkénti 1,5 terabájtot. Ezzel a megoldással az informatikai szervezetek olyan, korszerű infrastruktúrára épülő szolgáltatásokat alakíthatnak ki, amelyek illeszkednek a strukturált és a nem strukturált adatok együttes, nagy teljesítményű kezelésére törekvő digitális vállalatok elvárásaihoz.

Analitika kulcsrakészen
Mostani konferenciáján mutatta be a Dell EMC Analytic Insights Module integrált rendszerét is, amellyel - mivel minden szükséges szoftvert, hardvert és szolgáltatást tartalmaz - a bigdata-elemzéshez, valamint a felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez szükséges környezet több hét helyett mindössze napok alatt létrehozható. A kulcsrakész, a Dell EMC által karbantartott és támogatott Analytic Insights Module segítségével az elemzők gyorsan, hetek vagy hónapok helyett órák vagy napok alatt, önkiszolgáló módon nyerhetnek ki hasznosítható információkat a különböző forrásokból származó adatokból. Ezeket az információkat a vállalatok ugyanilyen könnyen integrálhatják intelligens alkalmazásokba, miközben a megoldás az adatbiztonság és az adatkezelésre vonatkozó belső szabályzat, valamint a törvényi megfelelés követelményeinek is eleget tesz.

A Dell új végponti adatbiztonsági és felügyeleti (Endpoint Data Security and Management) portfóliója a Dell és a hozzá tartozó Mozy, valamint az RSA és a VMware AirWatch technológiáit ötvözve olyan átfogó szolgáltatásokat kínál, mint az adatvédelem, a biztonsági mentés és visszaállítás, az azonosságkezelés, a fenyegetések észlelése és megválaszolása, valamit a végponti eszköz- és alkalmazásfelügyelet. A portfólió ily módon robusztus megoldást adhat a mobilkörülmények között dolgozó alkalmazottakra egyre nagyobb mértékben számító szervezeteknek - akár tervezik, akár már meg is kezdték a digitális átalakulást, vagy eleve újgenerációs digitális vállalatként léptek piacra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.