Hirdetés
. Hirdetés

Erdélyi cégben szerzett többségi tulajdont a Rheinmetall

|

Az akvizíció a Rheinmetall globális járműgyártó hálózatának további bővítését jelenti.

Hirdetés

Folytatva jelenlétének bővítését Romániában, a katonai járműgyártó Rheinmetall többségi részesedést szerzett a román Automecanica Medias járműgyártó vállalatban. Az akvizícióval a düsseldorfi székhelyű technológiai vállalat közép-európai jelenlétét erősíti, megnyitva az utat a régió új, jelentős értékesítési potenciállal rendelkező vevőországai felé. A Rheinmetall már rendelkezik telephellyel a NATO keleti szárnyának két másik országában, Magyarországon és Litvániában. Románia egyébként 2023 decemberében 328 millió euró értékű, jelentős légvédelmi megrendelést adott a Rheinmetallnak.

A Rheinmetall Landsysteme GmbH-n keresztül a csoport 72,5%-os részesedéssel rendelkezik majd a vállalatban, amely Rheinmetall Automecanica SRL néven fog működni Romániában. A vállalat fennmaradó részvényei magántulajdonban maradnak. A szerződéses megállapodás hatálybalépéséhez még az illetékes állami hatóságok jóváhagyása szükséges.

A Rheinmetall középtávon az újonnan megvásárolt vállalat éves értékesítési potenciálját 300 millió euró körüli összegre becsüli, és a folyó pénzügyi évben beérkező megrendelésekre három számjegyű milliós nagyságrendű összegre számít.

Hirdetés

Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója így látja: "Az Automecanica Medias felvétele a Rheinmetall családba egy újabb fontos mérföldkövet jelent a csoport közép-európai jelenlétének megerősítésére irányuló stratégiánkban, ami viszont hozzájárul az EU és a NATO védelmi képességeinek megerősítéséhez Európa keleti szárnyán. Örömmel várjuk Románia támogatását a jövőbeni projektekben a járművek területén, valamint a Rheinmetall egyéb technológiáival. Itt a helyi partnerek bevonása és a román gazdaság megerősítése központi kérdés számunkra. A lehető legjobban meg akarunk felelni a román politikusok és katonák elvárásainak."

Az Automecanica Medias nagy múltú gyártója a polgári és katonai piacra szánt speciális járműveknek, teherautó-felépítményeknek és pótkocsiknak. A Rheinmetall 2022 óta működik együtt az Automecanicával, akkor a két partner egyesítette erőit, hogy a romániai Szatmárnémetiben katonai járművek karbantartására és javítására szolgáló üzemet üzemeltessenek.

Az üzem kulcsfontosságú szerepet játszik majd a nyugati gyártású harcjárművek ukrajnai hadrafoghatóságának fenntartásában, valamint a logisztikai támogatás biztosításában. A Rheinmetall romániai jelenléte azt jelenti, hogy a NATO keleti szárnyán állomásozó erők rövidebb reakcióidőre és szilárdabb ellátási láncra számíthatnak.

Az akvizíció a Rheinmetall globális járműgyártó hálózatának további bővítését jelenti, amely már magában foglalja az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Hollandiában és Németországban található üzemeket. Amellett, hogy jelentősen bővíti a csoport gyártási és karbantartási kapacitását, a lépés a katonai járművek jelenlegi portfólióját is bővíti.

Az Automecanica által kifejlesztett és gyártott tehergépkocsik, pótkocsik és egyéb speciális járművek bővítik és kiegészítik a Rheinmetall meglévő katonai tehergépkocsi-kínálatát, amely területen a Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) a világpiacok egyik meghatározó szereplője.

A jövőre nézve a román hadsereg légvédelmi rendszereinek alvázait is itt fogják karbantartani és korszerűsíteni.

Az Automecanica már régóta hatékony és eredményes partnere a román fegyveres erőknek. Az új felállásban a Rheinmetall az Automecanica-val együtt haladva előre, mostantól a román fegyveres erők és a szomszédos országok vezető partnere kíván lenni, jelentősen kibővített termék- és szolgáltatási palettával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.