Hirdetés
. Hirdetés

Érkeznek a Vodafone márkájú mobilok

|

A Vodafone várhatóan csütörtökön jelenti be, hogy saját márkanevével ellátott mobiltelefonokat készül piacra dobni. A készülékeket vélhetően a kínai Huawei gyártja majd, és a Vodafone szolgáltatásaira lesz optimalizálva.

Hirdetés

Vodafone márkanevű mobiltelefon jelenik meg idén szeptemberben a szolgáltató kínálatában. A Vodafone-nál és más mobilszolgáltatónál is megszokott dolog, hogy a szolgáltató nevével ellátott, az adott cég szolgáltatásaira optimalizált készülékeket forgalmaznak. Ezeket a telefonokat azonban mások gyártják, legyen az a Nokia, a Sony-Ericcson vagy a Samsung. Most viszont exkluzívan csak a szolgáltató nevét hordozó, 3G-s készülék jelenik meg a Vodafone kínálatban.

Ez persze nem jelenti rögtön azt, hogy a Vodafone ezentúl mobilkészülék gyártó is lesz. A telefonokat vélhetően a kínai Huawei Technologies gyártja majd a mobilszolgáltató számára, noha erról konkrét információkat a szolgáltató egyelőre nem volt hajlandó elárulni. Az biztos, hogy az új márkanéven futó készülékeket csütörtökön Hong Kongban jelentik be, és azokat 21 országban forgalmazzák majd.

Elemzők szerint az új márkanév nem jelent veszélyt a már bejáratott és ismert mobiltelefon márkanevekre. A szolgáltatónak nyilván kényelmesebb egy olyan telefont gyártatni, ami saját szolgáltatásait előre beépítve kínálja, de erre korábban a Vodafone-nál még nem volt példa. A Nagy-Britanniában tevékenykedő Orange mobilszolgáltató korábban felsőkategóriás készülékeket dobott piacra saját márkajelzésével. Az elemzők szerint a szolgáltató nevét viselő készülékek általában egy speciális fogyasztói réteget céloznak meg. A most bejelentett Vodafone márkájú 3G-s készülék az alacsony kategóriás, olcsó termékek közé tartozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.