Hirdetés
. Hirdetés

Erős marad az elemzőeszközök piaca

|

A becslések szerint 2016-ra eléri az 50,7 milliárd dollárt.

Hirdetés

Az üzleti elemző szoftverek globális piaca hozzávetőlegesen 14 százalékkal nőtt 2011-ben, köszönhetően a „big data” körüli, mindent átható felhajtásnak, akárcsak az új technológiai innovációknak – áll az IDC legfrissebb elemzésében, mely szerint 2012 és 2016 között éves szinten 9,8 százalékos emelkedés várható, amely így négy év múlva akár az 50,7 milliárd dollárt is elérheti.

A gazdaságnak továbbra is bizonytalanságot jósolnak világszerte, a legtöbb elemző cég előrejelzése szerint az IT-költések kerete alig nő, különösen Európában. Mindazonáltal, az elemző eszközökre továbbra is nagy az igény számos tényező miatt – állítja az IDC. A megfelelőség (compliance), a biztonság, a csalásmegelőzés és felderítés, a kockázatmenedzsment generálja leginkább a keresletet. Nem beszélve arról, hogy segítenek a cégeknek megtalálni az utat a költségek csökkentése, az új termékek és szolgáltatások kialakítása felé.

Az adatok szerint a növekedés 2011-ben gyorsabb volt, mint egy évvel azelőtt; 2010-ben ugyanis 11,6 százalékos volt az emelkedés. Ez persze még mindig kiváló eredmény a gazdasági válság kezdetén a 2009-es évi 1,6 százalékhoz képest. A szegmensen belül pedig az adattárház platformok produkálták a legnagyobb ugrást tavaly a maguk 15,2 százalékával.

Az IDC szerint az Oracle, az SAP, az IBM és a SAS Institute a legnagyobbak a szegmensben, a legelső tíz vendor generálja a teljes bevételek 70,2 százalékát. Ehhez jön még, hogy az SAP szerdán jelentette be a Net Margin Analysis alkalmazását, melynek fejlett elemzői képessége révén kiszűrhetőek az ellátási láncban megbúvó közvetett költségek is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.