Hirdetés
. Hirdetés

Erős negyedévet zárt az SAP

|

Tizennégy százalékos növekedést könyvelhet el az SAP a második negyedévben, az erős szoftvereladásoknak köszönhetően.

Hirdetés

Jim Hagermann Snabe
Jim Hagermann Snabe

A nemzetközi pénzügyi jelentések szabályai szerint készült beszámoló alapján az SAP a június 30-án végződő pénzügyi negyedévben 3,3 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el. A szoftverek értékesítéséből származó bevételek 26 százalékkal, 802 millió euróra növekedtek, míg a szoftverrel kapcsolatos szolgáltatások 2,58 milliárd eurót hoztak a német vállalatnak - a növekedés 14 százalékos volt.

A nyereség is nagyobb lett: az adózás után 588 millió euró maradt az SAP-nál, ami 20 százalékos bővülést jelent a tavalyi hasonló negyedévéhez hasonlítva. Az első negyedév nem alakult ennyire jól, akkor csak 4 százalékos profitnövekedést könyvelhettek el.

Jim Hagermann Snabe, az SAP vezérigazgatója szerint a kiváló eredmények annak tulajdoníthatóak, hogy a vállalat ügyfelei jól válaszolnak a cég négy pilléres stratégiájára, mely a fő szoftveres csapás mellett a mobilitásra, fejlett analitikára és SaaS-ra, vagyis szoftver mint szolgáltatásra támaszkodik.

Ugyanakkor az SAP vezérigazgatója szerint az európai adósságkrízis sem mutatkozik meg a cég negyedévén. Németországban a vállalat 30 százalékos bővülést ért el, ami annak fényében különösen kimagasló eredmény, hogy ez a piac fejlettnek és telítettnek számít.

Elemzők szerint az SAP eredményei megfelelnek a piaci trendeknek; egyre több felhasználó vásárolja meg az újabb szoftveres kiadásokat, az újabb vállalatirányítási alkalmazásokat, illetve a szoftvert szolgáltatásként értékesítők és a vállalati intelligenciában segítők is jó eredményeket mutatnak fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.