Hirdetés
. Hirdetés

Erősebb szakmai képviselet

|

Tanácsadói testület kezdte meg működését az Informatikai Vállalkozások Szövetségén belül. A testületben 22 kiemelkedő cégvezető vesz részt.

Hirdetés

Július 10-én első alkalommal ült össze az IVSZ Tanácsadói Testülete. A testület feladata, hogy segítse az elnökség és egyben a szövetség munkáját, párbeszédet folytasson a kormányzattal az IKT iparág aktuális trendjeiről, és szakmai tanácsaival járuljon hozzá az IVSZ tevékenységéhez. A Tanácsadói Testület az IKT szektor még szélesebb képviseletét, hatékonyabb és erőteljesebb véleményformálását, valamint konkrét cselekvési tervek kidolgozását kívánja támogatni.

A Testület kiemelt célja, hogy még intenzívebbé váljon a Szövetség és a kormány közötti folyamatos párbeszéd. Így a jövőben a Szövetség tagjait és az iparág jövőjét érintő kérdésekben a Testület is képviseli az IVSZ érdekeit és álláspontját az egyeztetések során. Az első ülés témája - az IKT szektor jövőjét leginkább befolyásoló szakterületek közül válogatva - a pályázati források, a klaszterek, az informatikai szakképzés és a felsőoktatás problematikájának átvizsgálása volt. A találkozón Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos (NFÜ), Péceli Gábor dékán (BME, Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár (SZMM) tartott vitaindító előadást a Testület és a szövetség elnökségének számára.

A Tanácsadó Testület tagjai társadalmi szerepvállalásként végzik munkájukat az IVSZ számára, s évente 3-4 alkalommal ülnek össze, hogy a Szövetség elnökségével közösen vitassák meg az IKT szektort érintő kulcsfontosságú kérdéseket. Mandátumuk egy évre szól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.