Hirdetés
. Hirdetés

Észak-Korea saját időzónát vezet be

|

A kommunista ország a 2. világháború végén a japán megszállásból való felszabadulás 70. évfordulóján átállítja az órákat.

Hirdetés

Észak-Korea jelenleg ugyanabban az időzónában tölti mindennapjait, mint Dél-Korea és Japán, vagyis 7 órával járnak előttünk. Augusztus 15-től 30 perccel visszatekerik az órákat, így megszabadulnak a „japán imperialisták” által rájuk kényszerített időzónától. És igaz, ami igaz, az akkoriban még nem két részre szakadt ország egészen 1910-ig, amikor a japánok gyarmatosították őket, a most bevezetendő időzónát használta. Észak-Koreának egyébként saját naptára is van: az időt nem Krisztus születésétől, hanem az országalapító Kim Ir Szen 1912-es születésétől számolják.

 


Érdekesség, hogy az új időzónát 1954-től 1961-ig Dél-Korea is használta, és nemrégiben történtek javaslatok az ismételt bevezetésére. A két ország közötti fél órás időeltolódás várhatóan okoz majd kisebb zavarokat az együttműködésben.

Egy blogbejegyzésben a Microsoft egyik munkatársa úgy nyilatkozott: "jelenleg vizsgálják" annak a lehetőségét, hogy egy új időzónát hozzanak létre a Windowsban az észak-koreai változáshoz való igazodás jegyében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.