Hirdetés
. Hirdetés

Európa legnagyobb víztisztító membrán-gyártó kapacitása Magyarországon

|

Egyre súlyosabbak a vízellátással kapcsolatos problémák világszerte.

Hirdetés

A SUEZ Water Technologies & Solutions kapacitásbővítő beruházása eredményeként a legnagyobb európai víztisztító membrán-gyártó kapacitás létesülhet Magyarországon. A francia vállalat 2019-ben jelentette be 9,6 milliárd forintos fejlesztését, amely 2024 szeptemberéig valósul meg, és 1,7 milliárd forintos állami támogatással 85 új munkahelyet teremt Oroszlányban. A most átadott beruházás kapcsán fontos kiemelni, hogy a cég termékeinek 99 százalékát exportálják.

Köztudott, a világ népességének 90%-a él olyan helyen, ahol gyakoriak az árvizek, mintegy négymilliárd ember pedig évente legalább egy hónapig vízhiánnyal néz szembe. A vízfelhasználással kapcsolatos konfliktusok pedig akár fegyveres konfliktussá is alakulhatnak.

Hirdetés

Cél, hogy Magyarország minél hatékonyabban hozzájáruljon a nehézségek kezeléséhez. Már jelenleg is számos magyar vízgazdálkodási beruházás van folyamatban világszerte, köszönhetően hazánk egyedülálló technológiai megoldásainak. A legjobb példa erre, hogy Magyarországon a szennyvíz 90 százalékát megtisztítják, így az innen kilépő folyók majdhogynem tisztábban hagyják el az országot, mint amilyen állapotban belépnek.

Mint ismeretes, a SUEZ bizonyos üzletágait - így az oroszlányi gyárat is - felvásárolta a szintén francia Veolia, amely több mint háromezer helyi alkalmazottjával a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. elsődleges piaci területei közé tartozik az ivó- és ipari vizet előállító, illetve a szennyvíztisztító berendezések gyártása, továbbá az ENSZ békefenntartó csapatainak és a NATO erőinek kiszolgálása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.