Hirdetés
. Hirdetés

Ezért lassult le a Windows 7-ről Windows 10-re való áttérés

|

A processzorhiány miatt sokan csak a Windows 7 nyugdíjba vonulása után tudnak majd új PC-t vásárolni.

Hirdetés

Kevesebb mint két hónap múlva megszűnik a Windows 7 operációs rendszer hivatalos támogatása a Microsoft által, ami azt jelenti, hogy a szoftvergyártó 2020. január 14-ét követően nem ad ki többé biztonsági frissítéseket a szoftverhez. Ez növeli a rendszer használatának biztonsági kockázatát, ezért várhatóan sok felhasználó tér majd át egy másik, még támogatott operációs rendszerre annak érdekében, hogy adatait e dátumot követően is biztonságban tudhassa. Alternatívaként szóba jöhet valamelyik Linux-változat (ez azonban komoly átállási problémákat okozhat) vagy a Windows 8.1, de a legtöbb értelme a jelenleg is folyamatosan fejlesztett Windows 10-re való áttérésnek van.

Hirdetés

Ha pedig valaki a legújabb Windows-változatra való továbbfejlesztésre szánja el magát, célszerű lehet egyúttal új PC-t is vásárolnia annak érdekében, hogy további évekre biztosítsa a számítógépes tevékenységeihez szükséges teljesítményt. Különösen igaz ez a vállalatokra, ezért a piacelemzők a PC-vásárlások jelentős felfutását várták, ahogy egyre közeleg a Windows 7 nyugdíjba vonulásának ideje.               

Most azonban az egyik legnagyobb PC-gyártó, a Dell arra hívta fel a figyelmet, hogy a Windows 7-ről a Windows 10-re való áttérés volumenét negatívan befolyásolja az a sajnálatos tény, hogy az Intel nem tud elegendő processzort szállítani az új számítógépekhez.   

És valóban, a lapkagyártó nemrégiben páratlan lépésre szánta el magát: bocsánat kért a késedelmes szállításokért, s ígéretet tett arra, hogy növeli a termelését és a lehető leghamarabb igyekszik kielégíteni a megnövekedett igényeket.

A Dell szerint a lapkák késedelmes szállítása miatt kevesebb számítógépet tudott értékesíteni az elmúlt időszakban és a pobléma várhatóan az elkövetkező hónapokban is fennáll.

Az Intel-processzorok hiánya egyre nagyobb méreteket öltött negyedévről negyedévre és mind a vállalatoknak szánt PC-k, mind az otthoni felhasználóknak készülő prémium kategóriájú számítógépek esetében negatív hatással van a negyedik negyedéves eladásainkra, írta Jeffrey Clarke, a Dell termékekért és működésért felelős alelnöke a vállalat legfrissebb üzleti jelentésében. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem tudjuk kielégíteni az igényeket, akkor azok átterjednek a következő évre, különösen a Windows 10-re való áttérés miatti PC-vásárlások esetében, tette hozzá Thomas Sweet, a Dell pénzügyi vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.