Hirdetés
. Hirdetés

Fegyveresek az IBM moszkvai irodáiban

|

Az IBM szóvivője szerint a cég alkalmazottai együttműködtek az orosz hatóságokkal. A tegnapi rajtaütés célja egyelőre nem világos.

Hirdetés

Szerda reggel az orosz rendészeti szervek automata fegyverekkel felszerelt emberei fésülték át az IBM moszkvai irodáit, és az akció befejeztével egyes dokumentumokat is magukkal vittek - adta hírül meg nem nevezett forrásaira hivatkozva az InformationWeek.com. A vállalat szóvivője csak annyit kívánt hozzáfűzni az értesüléshez, hogy munkatársai mindenben együttműködtek az orosz hatóságokkal.

Az irodában dolgozó egyik alkalmazott blogja szerint az OMON (Otrjad Milicii Oszobogo Naznacsenija) különleges belügyi alakulat maszkos, gépfegyveres tagjai lepték el az épületet, majd mindenkit felszólítottak, hogy összes ingóságát - különös tekintettel a mobiltelefonokra - hátrahagyva menjen ki az utcára.

A hatóságok meggyőző fellépése során semmiféle erőszakos cselekményre nem került sor, "senkit sem tepertek le a földre, vagy ilyesmi" - nyilatkozta telefonon az InformationWeek kérdésére válaszolva egy másik jelenlévő. A moszkvai székhelyű Regnum hírügynökség értesülései szerint az IBM LANIT és R-Style nevű helyi partnercégeinél hasonló rajtaütésre került sor, a szintén moszkvai Novosti pedig arról tájékoztat, hogy az IBM belvárosi irodái ma reggel már ki sem nyitottak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.