Hirdetés
. Hirdetés

Felavatták a Tesla-gyárat Németországban - videó

|

A Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg névre keresztelt gyárnál zöld aktivisták tiltakoztak.

Hirdetés

Több ezer fős fesztivállal ünnepelték Berlin mellett a Tesla első németországi gyárának átadását, amelyen Elon Musk vezérigazgató is részt vett szombat este.

Hirdetés

Musk reméli, hogy a következő hetekben zöld utat kapnak a hatóságoktól az üzem beindítására, és elkezdődhet a termelés. A cél az, hogy évente 500 ezer kocsit gyártsanak, ez több mint kétszerese annak, amennyi elektromosautó tavaly készült Németországban.

A Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg névre keresztelt gyárnál zöld aktivisták tiltakoztak, mert szerintük az üzem szennyezni fogja a környéken az ivóvizet.

A lakossági aggályokról szóló konzultáció október 14-én zárul, a környezetvédelmi minisztérium ezt követően dönt az engedély megadásáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.