Hirdetés
. Hirdetés

Feleslegessé válnak a jogászok? Nagyszabású nemzetközi legaltech-konferencia Budapesten

|

Június 23-án és 24-én a jogi technológiák aktuális kérdéseit fogja megvitatni a nemzetközi legaltech közösség. A konferencia angol nyelvű, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Hirdetés

A jogi technológiák szerepe az elmúlt években felértékelődött. Az olyan hagyományos területek kívül, mint a jogi forráskutatás, a dokumentumkezelés, vagy az irodai és bírósági adminisztráció megjelent egy sor új alkalmazási terület és innovatív megoldás is. Ilyenek az online vitarendezési rendszerek, a természetes nyelvfeldolgozáson alapuló jogi elemzőrendszerek, vagy a jogi predikciós szoftverek. Ezek a rendszerek már gyakran mesterséges intelligenciát, (gépi tanuláson alapuló technológiákat) használnak, amely egy sor etikai kérdést is felvet. Ezzel együtt egyre többen kezdenek a legaltech etikai vonatkozásairól és társadalmi hatásairól is beszélni.

Az NKE Digitális jogalkalmazás kutatócsoportja június 23-án és 24-én nemzetközi (hibrid, jelenléti, de online is nézhető) konferenciát szervez, amely igyekszik összehozni a nemzetközi legaltech közösséget, és húsz előadásban három témakör mentén megvitatni a jogi technológiák aktuális kérdéseit: Legaltech in the service of access to justice and dispute resolution, Legaltech in the service of efficiency, és Ethical, theoretical and regulatory issues of legaltech. Az előadók közt, akik Európa több országából, és Dél-Amerikából érkeztek, a jogi szolgáltatási iparág innovátorait, volt és jelenleg is aktív bírákat, ügyvédeket és IT szakembereket egyaránt találhatunk.

A konferencia időpontja: 2022. június 23-24.

Helyszín: az NKE-n személyesen és online

A konferencia angol nyelvű, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A konferencia honlapja >>>

Regisztráció >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.