Hirdetés
. Hirdetés

Felhőkbe emeli a fejlesztőket az SAP

|

Szoftverrobotok, automatizált munkafolyamatok és intelligens ellátási láncok: üzleti technológiai platformját bővítve az SAP új eszközökkel és szolgáltatásokkal könnyíti meg az alkalmazások készítését, testre szabását és integrálását hibrid, többfelhős környezetben. Idén ingyenes réteggel bővül a szoftvercég felhőplatformja, amelyhez a fejlesztők időkorlát nélküli hozzáférést kapnak.

Hirdetés

Akár kódíró profik, akár kész elemeket összekattintgató laikusok, az SAP Cloud Platform Extension Suite segítségével a fejlesztők üzleti alkalmazásokat és folyamatokat, innovatív megoldásokat készíthetnek és bővíthetnek. A múlt év végén megtartott TechEd online fejlesztői konferenciáján a szoftvercég három egymást kiegészítő folyamatautomatizáló eszközt adott a csomaghoz, amelyet különböző képességszinten levő fejlesztők használhatnak eltérő automatizációs igények kiszolgálására.

Kevés kódírást feltételez az SAP Cloud Platform Workflow Management, amely könnyebb konfigurálásukhoz és automatizálásukhoz végponttól végpontig rálátást ad a munkafolyamatokra. A low-code megközelítést képviselő eszköz előre definiált tartalomcsomagokat és integrációt kínál az SAP és a Qualtrics Experience Management megoldásaihoz, így ötvözi az üzleti működést és a felhasználói élményt tükröző adatokat. Az SAP Ruum megoldással a kódíráshoz egyáltalán nem értő üzleti felhasználók is órák leforgása alatt folyamatokat hozhatnak létre üzletáguknál - ugyanez napokba, hetekbe telne, ha az informatikai osztályra kellene várniuk, amit a béta-programban részt vevő mintegy ötven SAP-ügyfél tapasztalata is alátámaszt, hangzott el a konferencián.

Az SAP Intelligent Robotic Process Automation 2.0 segítségével pedig a fejlesztők szoftverrobotokat hozhatnak létre az ismétlődő kézi vezérlésű műveletek és folyamatok automatizálásához. Az RPA-megoldás új verziója többek között S/4HANA-hoz és tucatnyi üzletághoz készült bot-sablonokkal teszi ezt még hatékonyabbá. Az SAP tervezi, hogy az Intelligent RPA korlátozott változatát hozzáadja minden S/4HANA Cloud előfizetéshez, várhatóan már 2021 januárjától.

Adatmenedzsment, integráció és megfelelés

Juergen Mueller, a szoftvercég technológiai igazgatója nyitóelőadásában az SAP Business Technology Platform alkalmazásbővítést, testre szabást és integrációt támogató újdonságait emelte ki. Bejelentette például az SAP Cloud Platformon elérhető ABAP fejlesztőkörnyezet többlakós (multitenant) változatát. A szoftvercég felhőre optimalizált ABAP fejlesztőkörnyezetében a vállalatok korszerű, Fiori kezelőfelületű alkalmazásokat, bővítményeket készíthetnek az SAP megoldások szélesebb köréhez, az S/4HANA és a SuccessFactors mellett többek között az SAP ECC rendszerekhez, valamint harmadik féltől származó szoftverekhez is.

Dobozból kivehető, kész és átfogó integrációt ígért a technológiai igazgató az SAP Cloud Platform Integration Suite továbbfejlesztéseit ismertetve, valamint az új Cloud Platform Master Data Integration szolgáltatás és a One Domain Model bemutatásával. A szoftvercég üzleti technológiai platformja az SAP One Domain Model - az üzleti objektumokhoz készült egységes adatmodell - révén megkönnyíti az adatmegosztást az SAP alkalmazások között.

Az egységes adatmodell elsőként a toborzástól a nyugdíjazásig ívelő HR-folyamatok objektumait támogatja, de más végponttól végpontig érő üzleti folyamatokhoz is elérhető lesz. A fejlesztők ezeket az üzleti objektumokat az SAP Graph szoftver béta-változatában vagy az SAP API Business Hub felületén keresztül érhetik el. Utóbbi egyébként frissített felhasználói élménnyel fogadja a fejlesztőket és a szoftvertervező mérnököket, akik a szoftvercég szerint még könnyebben találhatják meg a munkájukhoz szükséges API-kat, integrációs csomagokat és dokumentációkat.

A szédületesen növekvő adatmennyiség és -változatosság könnyebb kezelése érdekében az SAP HANA helyi, házon belüli installációi mostantól hibrid adatmegoldásként az SAP HANA Cloud segítségével a felhőben is bővíthetők. A felhasználók így egypontos hozzáférést kapnak a szoftvercég, illetve más szállítók alkalmazásaiban kezelt adatokhoz, az egyszerűbb adatkörnyezetben pedig csökkenthetik a másolatok és a pontatlanságok számát, miközben fokozhatják a biztonságot és a törvényi megfelelés követelményeinek is könnyebben eleget tehetnek, hangzott el a konferencián.

Az SAP Data Warehouse Cloud a HANA platform adatmenedzsment-képességeit az SAP Analytics Cloud analitikai funkcióival ötvözi. A felhőalapú adattárház-megoldás új eszközeivel a felhasználók az SAP, illetve más szállítók adatforrásaiból származó strukturált és félig strukturált - például XML vagy JSON formátumú - adatokat is integrálhatják. Bővült a Data Warehouse Cloud üzleti tartalomkönyvtára is, amely a pénzügyi elemzésektől kezdve a közműveken és az autóiparon át a kereskedelemig számos előre gyártott, iparág-specifikus tartalmat kínál a könnyebb és gyorsabb adatmodellezéshez.

Ingyenes felhőréteg korlátlan fejlesztéshez

Idén az SAP Cloud Platform a tervek szerint a fejlesztők számára ingyenes réteggel bővül, amely integrációs és alkalmazásbővítő megoldást fog adni a Business Technology Platformhoz. Az ingyenes rétegben a fejlesztők egyetlen felhasználói fiókon belül ismerkedhetnek meg a lehetőségekkel, készíthetik el és vezethetik be integrációikat és bővítményeiket. Az új modell megszünteti a jelenleg még érvényes időbeli korlátozásokat, így a fejlesztők a tartalom újraépítése nélkül, zökkenőmentesen átvihetik projektjeiket éles környezetbe. Addig is, amíg az ingyenes réteg elérhetővé válik, az SAP a Cloud Platform korábbi, 3 hónapos próbaidőszakát 12 hónapra hosszabbította.

- Üzleti technológiai platformunk kulcsszerephez jut az SAP alkalmazások integrálásában és bővítésében, amivel ügyfeleink üzletük további növekedését segítik elő, mondta Juergen Mueller. - A Business Technology Platform egyúttal az SAP saját átalakulásának és gyors felhőfordulatának is egyik hajtóereje, zökkenőmentes technológiai élménnyel és robusztus ökoszisztémával növeli a fejlesztők hatékonyságát.

Mueller nyitóelőadásában a Covid-19 kihívásaival és azok megválaszolásával is részletesen foglalkozott. A technológiai igazgató egyik vendége az online konferencia stúdiójában Raymund Heinen, az egészségügyi beszállító Hartmann Csoport folyamatigazgatója volt. A vállalat az SAP-vel közös próbaprojektjében olyan megoldást készített, amely az egészségügyi kellékek - például kézfertőtlenítők - elsőbbségi célba juttatását segíti gyorsan változó, kiszámíthatatlan környezetben. Az SAP Analytics Cloud platformjára épülő szállítmánypriorizáló megoldás a gépi tanulás technológiáival elemzi a szállítók házon belüli rendszereiből és külső szervezetek forrásaiból érkező adatokat - például a napi járványinformációkat -, és az eredményeket, mutatókat az SAP Business Technology Platformon létrehozott digitális műszerfalon jeleníti meg.

- Ha a járványhelyzet legvalószínűbb alakulását korai szakaszban előre tudjuk jelezni, akkor marad idő, hogy proaktív módon megkeressük a legsúlyosabban érintett ügyfeleket, és növeljük helyi készleteiket, illetve rövid átfutással mozgósítsuk ellátási láncunk szereplőit, mielőtt ügyfeleink rendelni kezdenének, mondta Heinen. - Az elkészült műszerfal nagyban megkönnyíti csapatainknak, hogy az ehhez szükséges prioritásokat a legfrissebb belső és külső adatok alapján állítsák fel.

Az SAP a Microsofttal közösen azt is bejelentette TechEd konferenciáján, hogy intelligens digitális ellátási láncok és negyedik generációs ipari megoldások fejlesztéséhez és működtetéséhez ad támogatást a felhőben és a peremhálózatokon. A két szállító együttműködésének köszönhetően a vállalatok az SAP Digital Supply Chain megoldásait a Microsoft Azure felhőjében is használhatják.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.