Hirdetés
. Hirdetés

Felhőszolgáltatások adatvezérléssel

|

Üzleti technológiai platformját továbbfejlesztve az adatbázistól kezdve az adatmenedzsmenten, alkalmazásfejlesztésen és -integráción át az analitikáig új szolgáltatásokat ad a vállalatoknak, jelentette be az SAP éves fejlesztői konferenciáján. A TechEd a felhőről szólt, de a szállító a házon belüli környezetet használó szervezetekről sem feledkezett meg.

Hirdetés

Egyetlen referenciaarchitektúrán, egységes adat-ökoszisztémában fogja össze technológiáit az SAP üzleti technológiai platformján, amelyen a vállalatok könnyebben bővíthetik és kapcsolhatják össze meglévő alkalmazásaikat és fejleszthetnek újakat üzleti folyamataik javításához, egyszerűbben érhetik el adataikat, és azokból gyorsabban nyerhetnek értékes információt, mondta az SAP TechEd 2019 konferenciáján, amelynek szeptember végén Las Vegas, majd október elején Barcelona is otthont adott. A globális felhőszolgáltatókkal kialakított együttműködés és technológiai integráció eredményeként az SAP platformja még rugalmasabban és szinte korlátlanul méretezhető.

Hirdetés

- Üzleti technológiai platformunkkal az SAP HANA-t és analitikát visszük közelebb SAP Cloud felhőplatformunkhoz, hogy a felhasználók okosabb, gyorsabb és magabiztosabb üzleti döntéseket hozhassanak - mondta Jürgen Müller, az SAP technológiai igazgatója. - Nagymértékű nyitottságot és rugalmasságot adunk mindehhez, beleértve a kész, beépített integrációt, modularitást és könnyű bővíthetőséget a felhőben, a házon belüli és a hibrid környezetekben.

Okos felhőplatform
Az átfogó és egységes üzleti technológiai platform előnye, hogy a rá építő vállalatok a technológiai építőelemek helyett alkalmazásaikra, folyamataikra és a felhasználói élményre, a megoldásokkal elérhető célokra összpontosíthatnak, mondta a szállító. Az üzleti technológiai platform egyik pillére az SAP Cloud Platform, amely például a gépi tanulás (ML) és a dolgok internetének (IoT) alapfolyamatokba ágyazását segíti, áthidalva a teszt- és az éles környezetek közötti szakadékot. Legfrissebb kiadásában újabb ML- és IoT-alapú szolgáltatásokat érnek el a vállalatok, amelyekkel konkrét üzleti kihívásokat válaszolhatnak meg.

Teljes életciklus-kezeléssel segíti az adatmenedzsmentet és a gépi tanulást az SAP Data Intelligence felhőszolgáltatás, amellyel a vállalatok változatos adatforrásaikat hangolhatják össze, és gyorsíthatják fel az adatok elemzését. Az SAP Data Hub és Leonardo Machine Learning Foundation megoldását egyetlen felhőszolgáltatásban integráló Data Intelligence az olyan elterjedt, nyílt forráskódú keretrendszerek bevezetését is megkönnyíti, mint például a TensorFlow. A májusi SAPPHIRE NOW konferencián béta-változatban bemutatott szolgáltatás mostantól általánosan elérhető.

Jürgen Müller, az SAP technológiai igazgatója

Az SAP Intelligent Business Processes Management (SAP Intelligent BPM) szolgáltatáscsomaggal a vállalatok digitalizálhatják papíralapú folyamataikat. Az SAP Cloud Platform Workflow, Business Rules és Process Visibility szolgáltatásokkal meglévő üzleti

alkalmazásaikon átívelő munkafolyamatokat hozhatnak létre, összehangolhatják és optimalizálhatják a feladatvégzést, illetve folyamatközpontú alkalmazásokat készíthetnek. Intelligent BPM szolgáltatását az SAP Conversational AI szolgáltatásával is integrálta, amely automatikus ajánlásokkal segíti a felhasználókat a munkafolyamatokon keresztül.

Strukturálatlan üzleti dokumentumok digitalizálását támogatja a Document Information Extraction szolgáltatás, amely gépi tanulás útján nyer ki információkat például levelekből és más szövegekből, hogy azokat összekapcsolja a releváns üzleti adatokkal. A szolgáltatást az SAP hibrid felhős és peremhálózati környezetekre is optimalizálta, így működését nem befolyásolja a hálózat késleltetése, az elérhető sávszélesség vagy a kapcsolat megszakadása, és a vállalatok is szabadon eldönthetik, hogy az információkat és az adatokat helyben, a hálózat peremén vagy a felhőben dolgozzák fel.

Kiterjesztett analitika
Szeptember végén Las Vegasban mutatkozott be az SAP Analytics Cloud legújabb kiadása, amely varázslókkal segíti a tervezés jellemző munkafolyamatainak automatizálását, például a tervezésben részt vevő kollégák naptáraiban a feladatok létrehozását. Új eszközzel készíthetők el a futó előrejelzések különböző változatai, egy további funkció pedig hivatkozásokkal és változókkal segíti a bonyolult számítások felhasználását a különböző tervekben, így azokból nem kell többféle verziót karbantartani.

Az analitikus felhő kiterjesztett analitikai és tervezőeszközeit is továbbfejlesztette az SAP. Az Augmented analytics újratervezett párbeszédalapú felületet kapott, amelyen a felhasználók úgymond élőben cseveghetnek SAP HANA-alapú alkalmazásaikban lévő adataikkal, hogy feltárják, a mérőszámok kedvező vagy kedvezőtlen alakulása mely kulcstényezőkön múlik. Az Analytics designer futtatásra kész szolgáltatásokkal gyorsítja a lekérdezéseket az SAP Business Warehouse adattárházban, továbbá a már testre szabott widgetek, például a grafikus kezelőfelületen megjelenő gombok és mezők újrahasznosításával teszi gördülékennyé az alkalmazások készítését.

Még az év vége előtt az SAP SuccessFactors és S/4HANA megoldásába is beágyazza analitikus felhőjének képességeit az embereket és a szervezeteket érintő HR-döntéshozás támogatására. Az Analytics Cloud beágyazott változatát az SAP a Cloud Platform Enterprise Agreement szerződésen keresztül szolgáltatásként is elérhetővé teszi, a fejlesztők így könnyen aktiválhatják, és élő SAP HANA kapcsolaton keresztül analitikai képességekkel ruházhatják fel alkalmazásaikat.

Intelligens vállalatirányítás
Az SAP HANA Cloud Services az SAP Data Warehouse Cloud, HANA Cloud és Analytics Cloud megoldások adatmenedzselő és analitikai képességeit ötvözi integrált szolgáltatáscsomagban nagy adattömegek tárolásához, feldolgozásához, felügyeletéhez és üzleti "fogyasztásához". Az SAP HANA Cloud virtuális, interaktív hozzáférési réteget alkot, amelyen keresztül a felhasználók egyszerűen és gyorsan elérhetik és egy méretezhető lekérdező motor segítségével elemezhetik a különböző forrásokban fellelhető adatokat. Önálló, felhőalapú megoldásként vagy a házon belül kialakított környezetek kiterjesztéseként is bevezethető az élő tranzakciós adatok elemzésére. Ugyanez érvényes az SAP Data Warehouse Cloud megoldásra, amelyet a vállalatok a felhőben készen elérhető adattárházként, vagy meglévő, helyszíni telepítésű SAP BW/4HANA adattárházuk, illetve SAP HANA adatbázisuk kiterjesztéseként is használhatnak.

Beágyazott, intelligens képességek újabb készletével érkezik a SAP S/4HANA felhőalapú vállalatirányítási megoldása is. Az SAP Best Practices for SAP Intelligent Robotic Process Automation integration with SAP S/4HANA csomag előre definiált - közöttük iparág-specifikus - automatizmusokat tartalmaz olyan kulcsfontosságú üzleti folyamatokhoz, mint a megrendelések és a beszerzési megbízások kezelése.

Az SAP S/4HANA Cloud legfrissebb kiadása intelligens jóváhagyási munkafolyamattal teszi gördülékenyebbé a beszerzést, és kezelőfelülete - az SAP minden más alkalmazásához hasonlóan - az SAP Fiori 3 új, Quartz light témáját tükrözi. A szoftvercég összes termékcsoportja által közösen fejlesztett SAP Fiori 3 beágyazott mesterséges intelligenciájával mindig azt a tartalmat jeleníti meg az alkalmazásokban, amelyre az adott felhasználónak éppen összpontosítania kell, és magyarázatok, összefüggések, ajánlások megjelenítésével proaktívan segíti az üzleti helyzetek hatékony megoldását, függetlenül attól, hogy a munkavállaló milyen eszközről és honnan jelentkezett be.

Felhőplatformját továbbá közvetlenül összekapcsolta a Microsoft Azure Blockchain Service szolgáltatásával, jelentette be az SAP. A vállalatok mostantól az infrastruktúra- és platformszolgáltatások bármelyikét használhatják blokkláncalapú alkalmazásaikhoz például az alapanyagok eredetének ellenőrzésére vagy csalásmegelőzésre.

Jóllehet, az iparág legtöbb szereplőjéhez hasonlóan az SAP is a felhőben újítja meg alkalmazásait és szolgáltatásait, valamint partnereit, felhasználóit is erre ösztönzi, tisztában van azzal is, hogy minden vállalat egyedi utat jár be, és sok közülük helyben telepített, illetve hibrid környezetet működtet. Az SAP BusinessObjects üzletiintelligencia-csomagjának most bejelentett, 4.3-as verziója ezért házon belülről is szorosabban integrálható a szállító analitikus felhőjével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.