Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő filmtrükk: jó képet vág a FaceDirector

|

Ha nem tetszik a színész arckifejezése, a Disney szoftverével megváltoztathatjuk.

Hirdetés

Nemcsak a Star Wars van tele digitális trükkökkel: ma már a legegyszerűbb játékfilmeknek is szinte minden jelenetét megdolgozzák számítógéppel. A legtöbb CGI-munka nem túl látványos, főképp becsillanások, belógó mikrofonok és más hibák eltüntetésére korlátozódik, de persze sokszor új elemek is bekerülnek a képbe. A Disney Research legújabb eszköze azonban még tovább megy: megváltoztatja a színész arckifejezését!  Ehhez meglévő felvételek képanyagát használja, amiket összeolvaszt, és vadonatúj mimikát kever ki belőlük a sztárnak.

A FaceDirector célja elsősorban a produkciós költségek csökkentése. Egy átlagos forgatáson egy-egy jelenetet több tízszer, vagy akár százszor is újravesznek, ami rengeteg idő és pénz. A Face Directorral viszont a rendező az utómunka során néhány felvételből előállíthatja a tökéletest, és nem kell hozzá túráztatnia a színészt és a stábot. A szoftver ráadásul speciális kamerát sem igényel, hagyományos 2D-s eszközökkel rögzített felvételekkel is tökéletesen működik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.