Hirdetés
. Hirdetés

Félkarú óriás lehet a Huawei két új csúcsmobilja

|

A márciusban megjelenő P40 és P40 Pro elképesztő fejlesztéseket ígér, de a Google szolgáltatásai nélkül nehéz lesz eladni őket.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei kereskedelmi igazgatója, Richard Yu bejelentette, hogy március végén útjára indul a cég két új zászlóshajója, a P40 és a P40 Pro.

Yu elmondta, hogy a P40 sorozat soha nem látott mértékű fejlesztéseket hoz a kamerák terén, és azt is elárulta, hogy az új csúcsmobilok nem a Huawei saját operációs rendszerét, a Harmony OS-t fogják futtatni, hanem az EMUI-val az Android 10-et.

De ha az amerikai kereskedelmi korlátozásokat nem oldják fel, a mobilról hiányozni fognak a Google szolgáltatásai. Vagyis hiába lesz ott rajta az Android, a felhasználók nem juthatnak hozzá az integrált szolgáltatásokhoz, ami nagyon megnehezítheti a csúcsmobilok eladását.

A probléma ismerős lehet a Mate 30-at és a Mate 30 Pro kapcsán: a két újdonságot szeptemberben bemutattak Münchenben, de európai értékesítésó azóta se kezdődött el. Ha a Huawei a hagyományokat követve Párizsban indítja útjára a P sorozat új modelljeit, ezekre a mobilokra is hasonló a sors várhat.

Mindez súlyos versenyhátrányba hozza a Huaweit, amely pedig eséllyel pályázott a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának címére.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.