Hirdetés
. Hirdetés

Felpörögtek a cégfelvásárlások, a nagy halak szorgosan eszik a kicsiket

|

Nem csak többmilliárd dolláros üzletek születtek a közelmúltban, az alsóbb régiókban is több informatikai vállalkozás cserélt gazdát 2021. elején. A vállalkozások már a COVID utáni időszakra készülnek.

Hirdetés

A cégfelvásárlás a leggyorsabb módja annak, hogy egy vállalkozás bővítse portfólióját. Igaz, nem mindig olcsó: a Citrixnek legutóbb például 2,25 milliárd dollárjába került, hogy a Vistától megszerezze a Wrike SaaS projektkezelő platformot. De nem csak ilyen nagy volumenű üzletek köttettek 2021 elején: lássunk néhány érdekesebbet az alsóbb régiókból, amely bizonyos trendeket is megrajzol.

Hirdetés

A Tenable hálózati biztonsági cég 98 millió dollárért vásárolta fel az Active Directory biztonsági startupot, az Alsidet. A Microsoft népszerű szolgáltatása a hackertámadásoknak is kiemelt célpontja, és ha a támadó megszerzi egy felhasználó hitelesítő adatait, már be is jutott a hálózatba - az Alsid ennek megakadályozására jött létre. Megoldása a Tenable Cyber Exposure víziójának stratégiai része lesz, amely a teljes támadási felületen jelentősen csökkenti a nagyvállalati kiberkockázatot.

A koronavírus-járvány jelentősen megdobta az online kereskedelmet, és ezt a céges felvásárlások is tükrözik. A Copper (egy  CRM eszköz, amely a Google Workspace-re épül) a Sherlock nevű vásárlási élmény (CX) platformot vette meg, amelynek elemző és pontozó eszközeitől azt reméli, hogy segítségükkel a Copper felhasználói jobban megérthetik vásárlóik viselkedését.

Végül egy üzlet az API-k szegmenséből: a RapidAPI API-kezelő platform megvette a Pawt, amely komplett megoldást nyújt saját API-k tervezésére. Bár az összeget a Copper-Sherlock tranzakcióhoz hasonlóan itt sem hozták nyilvánosságra, egyértelmű, hogy ez sem a milliárd dolláros nagyságrendben mozog.

Mindezek az ügyeletek azt mutatják, hogy a járvány lecsengésére váró cégek aktívan keresik a lehetőségeket új fogyasztók megszerzésére, illetve a meglévők hatékonyabb kiszolgálására, és ennek érdekében bátran nyúlnak a cégfelvásárlások eszközéhez is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.