Hirdetés
. Hirdetés

Flash-alapokon a Yahoo! Messenger

|

A Yahoo új internetes technológiák irányába lép, míg a Scence7 szoftverei mostantól az Adobe online protfolióját bővítik.

Hirdetés

A Yahoo elindította az azonnali üzenetküldésre szolgáló Yahoo! Messenger program új változatát, amely eddig Java-alapokon működött. A webes szerver- és alkalmazástechnológiák fejlődésével párhuzamosan a cég úgy döntött, hogy a Messenger online verzióját immáron az Adobe Flash technológiára alapozva készíti el. A program használata - mint bármilyen Flash alkalmazás esetén - nem igényel semmilyen letöltést, pusztán egy telepített Flash lejátszóra és egy Yahoo regisztrációra van szükség. Habár az IM online verziójából hiányzik a video-, hang- és fájlátvitel lehetőség, hatalmas előnye, hogy bárhol, bármilyen böngészővel használhatjuk.

Az Adobe eközben bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Scene7 szoftvercéggel, amelynek értelmében a vállalat beolvad az Adobeba. Az Adobe tervei szerint tovább bővíti a Scene7 szoftverek által nyújtott lehetőségeket, amelyek jelenleg a valós idejű, dinamikus internetes tartalmak közvetítésében jeleskednek. A Scene7 legtöbb munkatársa csatlakozik az Adobehoz; Doug Mack, a szoftvercég vezérigazgatója a CSS (Creative Solutions Services) alelnöki posztot kapta az Adobe-nál.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.