Hirdetés
. Hirdetés

Fókuszban a trösztellenes szabály megsértői

|

Törvényhozók hívták föl szerdán a Departement of Justice (DOJ) és a Federal Trade Commisson (FTC) figyelmét a Google-ra. A hivatalok a vállalat keresési egyeduralma és akvizíciói miatt érdeklődnek a keresőóriás iránt.

Hirdetés

A tech-ipar trösztellenes szabályainak megsértése mindenhol nagy vétségnek számít, ezért a DOJ és az FTC ha lehet, még az elmúlt éveknél is jobban aktívabbak, ha antitröszt kérdésekről van szó.

Ezek a vizsgálatok persze soha nem történnek véletlenül. Ebben az esetben a tisztes amerikai törvényhozóknak valójában az szúrja a szemét, hogy a szigorú szabályozások ellenére még mindig akadnak olyan cégek, akik képesek megúszni az ilyen jellegű törvénysértéseket.

Nagyban játszik

Az egyik ilyen nagy játékosnak a Google-t tartják, amely szerintük már nem egy alkalommal hagyta figyelmen kívül a versenyhelyzet megtartására vonatkozó szabályokat. Kiindulásnak itt van például az az akvizíció, amelynek keretein belül a keresőóriás 2008-ban felvásárolta a DoubleClick online hirdetési céget. Többek között az ilyen típusú üzletek miatt is gondolkodnak a törvényhozók úgy, ahogy Észak-Karolina demokrata képviselője, Mel Watt. A képviselő úgy véli, hogy antitröszt ügyekben a DOJ-nak és az FTC-nek bizony az online adatvédelmi kérdésekkel is foglalkoznia kellene, hiszen a két terület szorosan összefügg.

A felhasználók ugyan feláldoznak egyes privát adatokat annak érdekében, hogy hozzájuthassanak bizonyos online szolgáltatásokhoz, de ez nem jelenti azt, hogy ez így van rendjén. A törvény alakítóinak úgy kellene formálni a szabályozásokat, hogy azok az online adatvédelmet illetően szigorúbbak legyenek - nyilatkozta Sharis Pozen, a DOJ antritröszt ügyekért felelős részlegének helyettes államügyésze, és Jon Leibowitz, az amerikai Szövetségi Bizottság elnöke.

A Google nem kívánt reagálni a vádakra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.