Hirdetés
. Hirdetés

Folytatódik az öldöklő harc a 7 colos tabletek piacán

|

A Barnes & Noble 199 dollárra csökkentette a legdrágább Nook árát.

Hirdetés

A Google Nexus 7 bejelentése után, és a következő generációs Amazon Kindle Fire állítólagos bemutatása előtt a Barnes & Noble csökkentette a tavaly novemberben leleplezett Nook táblagépének árát. Egész pontosan a 7 colos megjelenítővel szerelt eszköz 16 gigabájtos verziójáért 20 százalékos leárazás után 199 dollárt, míg a 8 GB-os modellért 20 dollár mínusszal már csak 179 dollárt kér a vállalat.


Végfelhasználói szempontból természetesen az árcsökkentés mindig üdvözlendő lépés, ám fontos megemlíteni, hogy a profit nélkül eladott táblagépek súlyos csapást mérnek a komplett piacra: az érintett vállalatok az elképesztően alacsony áraikat kizárólag azért képesek tartani, mert az eladott tableteiken további tartalmak vásárlására ösztönözhetik az ügyfeleket, így közvetett módon térülnek meg a befektetéseik.


A hagyományos hardvergyártók ezen üzleti modellel nem képesek mit kezdeni, amely már mostanra is látványos termékritkulást idézett elő a 7 colos táblagépek szegmensében. A választási lehetőségek szűkülése ritkán tesz jót a piaci versenynek, így végső soron maguknak a fogyasztóknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.