Hirdetés
. Hirdetés

Fontos hír adózóknak

|

Elérhetők az elektronikus szja-bevallás tervezetek a NAV weboldalán.

Hirdetés

Hirdetés

Varga Mihály pénzügyminiszter a minisztérium weboldalán tette közzé, hogy idén már öt és félmillió embernek készíti el az adóhivatal a személyi jövedelemadó bevallását. A kormány évek óta azt a célt követi, hogy egyre kevesebb időt kelljen az embereknek az adóbevallással tölteni.

A tervezeteket az ügyfélkapuval rendelkezők okostelefonon vagy tableten is megtekinthetik az adóhatóság weboldalán, egyúttal nyilatkozhatnak az adójuk 1+1 százalékról. Néhány kattintás, és a tervezet automatikusan bevallássá válik, valamint május 20-ig lehetőség van a módosításra. Akinek nincs ügyfélkapuja, az sms-ben kérheti a tervezet postázását.

A tervek szerint 2021-től a vállalkozások áfabevallását is az adóhatóság készíti majd el, tájékoztatott a miniszter.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.