Hirdetés
. Hirdetés

Forrester: 2016-ig 760 millió darab tabletet adnak el

|

A tabletek globális értékesítése évi 46 százalékkal emelkedhet 2016-ig, amikor már 375 millió készüléket adnak el, szemben a tavalyi 56 millióval.

Hirdetés

A Forrester Research előrejelzése szerint 2016-ban már 760 millió tablet lesz használatban, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy a gépek háromévesen többnyire nyugalomba vonulnak. A tabletek egyharmadát közvetlenül az üzleti szféra vásárolja meg.

A tanulmány, amely „A tabletek fogják uralni a személyi számítógépek jövőjének látképét” címmel jelent meg, magyarázatot is ad az előrejelzésre, amely szerint a táblagépek lesznek az első számú eszközei emberek millióinak szerte a világon.

A feltörekvő országok 40 százalékot fognak reprezentálni a 2016-os tabletpiacon, de akkor még mindig 2 milliárd PC lesz használatban, a tabletek növekvő eladásai ellenére is. Az utóbbi trend lassíthatja a laptopok eladását, de nem a desktopokét, amelyekre az információs munkát végzőknek és a kreatív feladatokat ellátóknak továbbra is szükségük lesz.

Frank Gillette, a Forrester vezető elemzője szerint a tabletek nem a legerőteljesebb kütyük, de a legkellemesebbek. A kutató úgy véli, hogy 2017-re egy teljesen új számítástechnikai látképet kapunk, amelyben a tabletek már drámai hatást gyakorolnak a PC-piacra. A gyermekek első számítógépei is valószínűleg tabletek lesznek és nem PC-k. Az Apple nagyon mélyen beágyazódik addigra a vállalati közegbe is, és az Amazon is hasonlón munkálkodik majd – jegyezte meg Gillette.

A Forrester fontosnak nevezte, hogy a tabletek, amelyek súlya nem lehet több 80 dekánál, s a képernyők mérete 7 és 14 hüvelyk között változik, mindig működésre készek legyenek, s ehhez az akkumulátorok üzemideje meg kell, hogy haladja a 8 órát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.