Hirdetés
. Hirdetés

Füstszűrőset, vagy nem füstszűrőset?

|

A pletykák szerint az LG a HD DVD és Blu-ray lemezekkel is kompatibilis lejátszót szándékozik bemutatni a közelgő CES kiállításon.

Hirdetés

A pletykák szerint az LG Electronics a jövő héten nyíló Consumer Electornics Show-n olyan asztali lejátszót mutat be, mely a HD DVD és a Blu-ray szabványú lemezeket egyaránt képes lesz fogadni. A készülékről egyelőre csak annyit tudni, hogy az év első felében kerül a boltokba az Egyesült Államokban, de sem az ára, sem más technikai paramétere sem ismert.

Egy "mindenjátszó" megjelenése jelentősen felélénkíthetné a nagy felbontású optikai korongok jelenleg pangó piacát. A vásárlók jelenleg inkább kimaradnak a formátumháborúból és nem kötelezik el magukat egyik lemezfajta mellett sem egy drága lejátszó megvásárlásával. Még a két kéklézeres technológia bejelentésekor nyilatkozta a Samsung egyik magas beosztású munkatársa, hogy csak a mindkét szabvánnyal kompatibilis asztali lejátszókban lát fantáziát, így gyanítható, hogy nem csak az LG jelenik meg ilyen készülékkel a piacon.

A konkuráló szabványok közül az egy oldalon 25 gigabájtnyi adatot tároló Blu-ray mögött a Sony és a Matsushita (a Panasonic termékek gyártója) áll, míg az oldalanként 15 gigabájtos HD DVD legrangosabb támogatói a Toshiba és a nagy filmstúdiók. Az LG kezdetben a Blu-ray mellett tette le a voksát, de a 2006-os Cebit-en bejelentették, hogy HD DVD meghajtókat is fognak készíteni. A HD DVD támogatói között fontos szerepet játszhat a Microsoft is, ugyanis a Windows Vista ehhez a formátumhoz rendelkezik beépített támogatással, illetve az Xbox 360 játékkonzolhoz is ilyen formátumú külső meghajtó vásárolható.

Slusszpoénként ide kívánkozik, hogy mint arról már korábban beszámoltunk, a Warner kifejlesztett egy olyan technológiát, mely ugyanazon a korong azonos oldalán képes hordozni információt HD DVD és Blu-ray formátumban, míg a másik oldalán hagyományos DVD formátumban. A pletykák szerint az első ilyen hibrid lemez is debütál majd a CES-en.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.