Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: biztató a Windows 8.1

|

Az elemzőcég optimista a rendszer üzleti célú alkalmazásának kapcsán.

Hirdetés

Néhány nappal a Windows 8.1 publikusan tesztelhető előzetesének megjelenése előtt a közismert Gartner piacelemző az akkor rendelkezésre álló információk alapján egy memóban optimistán vélekedett a Microsoft friss operációs rendszeréről. Az OS hivatalos leleplezésekor néhány apróság mellett lényegében az addig kiszivárgott értesüléseket erősítette meg a Microsoft, így valószínűleg azóta nem változott az álláspont.


A vállalat szerint a Windows 8.1 elődjétől eltérően már üzleti célú alkalmazásra is megfelelőnek tűnik, hiszen a Microsoft rengeteg olyan fejlesztést eszközölt benne, amellyel a Windows 7-hez mérhető hatékonysággal lehet dolgozni vele. A Windows 8-at tesztelő vállalkozásoknak az elemzőcég mindenképp javasolja a 8.1 előzetesének kipróbálását, ráadásul javaslatuk szerint a legjobb lenne rögtön erre a verzióra átállni, nem pedig a 8.0-ra való frissítés után újabb tesztelési fázissal késleltetni a „Blue” térhódítását – annyi különbség azért nincs a kettő közt, hogy ez indokolt volna.


A Gartner szerint Windows 8-on üzembiztosnak bizonyult asztali alkalmazások szinte biztosan jól fognak viselkedni a 8.1 alatt is, inkább az Internet Explorer 11-et érdemes nagyon alapos tesztelésnek alávetni, különösen az olyan belső webes felületek esetében, amelyeket az IE valamelyik korábbi verziójára optimalizáltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.