Hirdetés
. Hirdetés

Gates nem cserélne a Sonyval

|

Bill Gates egyik legújabb nyilatkozatában elmondta: a PlayStation 3 és az Xbox 360 igazi összecsapása csak jövőre, 2007 karácsonyára várható.

Hirdetés

"Egymillió éven belül biztos, hogy nem cserélnék a Sonyval" - fogalmazott Gates a News.comnak adott interjúban. "Úgy értem, mi tisztában vagyunk azzal, mit várhatunk egy év múlva, és nagyszerűen érezzük magunkat a jelenlegi helyzetünkben." A PlayStaion márkanév erejéről és a PS3 premierje körüli vásárlási lázról szólva hozzátette: "A Sony, ha legyárt mondjuk 80 ezer darab téglát, az emberek azt is meg fogják venni. Az igazi verseny azonban akkor indul, amikor a fejlesztéseink hatása érezhetővé válik - 2007 karácsonyán jön el a mi időnk."

A Microsoft elnöke az interjú során a technológia fejlődéséről, a szabad szoftverről és a vállalat újdonságairól szólva elmondta: eddig ha meg is csalták az ösztönei, ez nem azt jelentette, hogy nem volt igaza, csupán az időzítésben tévedett. Korábban ugyan bejelentette, hogy 2008. júliusától csak elnöki és tanácsadói szerepkört tölt be a Microsoftnál, és jótékonysági tevékenységére koncentrál, ám Gates szerint ez nem jelenti azt, hogy eltűnik majd a színről. A WinFS fájlrendszer és a tábla PC-k például olyan dolgok, amelyek útját a jövőben is egyengetni kívánja. Utóbbiakkal kapcsolatban megjegyezte: régi álma válna valóra, ha a termékek árát egy olvasókönyv árának szintjére sikerülne szorítani, és így minden gyerek hozzájuthatna a maga tábla PC-jéhez. A Microsoft elnöke szerint egyébként ez reális célkitűzés.


Xbox-csata: Bill Gates és kihívója


A vállalattal kapcsolatos további hír, hogy 8 hónapig tartó, 253 honlapot érintő nyomozásuk eredményeként összesen 97 keresetet és 32 büntető feljelentést nyújtottak be európai és közel-keleti adathalászokkal szemben. A listán országok szerint a törökök vezetnek 50 feljelentéssel, második helyen a németek állnak a maguk 28 esetével, a harmadik hely a 11 francia adathalászé. A Microsoft ígérete szerint a nyomozást ezzel nem fejezték be, és a jövőben további feljelentésekre számíthatnak a kiberbűnözők.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.