Hirdetés
. Hirdetés

Gigászi üzletről mondhatott le az NVIDIA

|

Elégtelen Linux támogatása miatt esett el egy 250-500 millió dolláros üzlettől a gyártó.

Hirdetés

Olvasóink egy része valószínűleg emlékszik még azon korábbi hírünkre, miszerint Linus Torvalds tapasztalatai alapján az NVIDIA terméktámogatás szempontjából a legrosszabb vállalat, amellyel a Linuxos közösségnek jelenleg dolga van. Ezen véleményt valószínűleg már nem csak a pingvines rendszer atyja, hanem a kínai kormány is oszthatja.


A Phoronix sajnos meglehetősen későn tudomásunkra jutott, múlt pénteki beszámolója szerint az NVIDIA jó ideje tárgyalt már a kínai kormánnyal, amely legalább 10 millió darab grafikus processzort kívánt vásárolni a saját Loongson központi egységeinek kiegészítéséhez, valószínűleg egy szuperszámítógépbe kellettek volna a lapkák.


A kínaiak nem meglepő módon Linuxot kívántak volna futtatni a kérdéses eszközön, ám sajnos a Loongson processzoraik MIPS architektúrájúak, az NVIDIA pedig nem rendelkezik ezen hardveres platformra készült meghajtóval a grafikus lapkáihoz - és nem is kívántak bajlódni az elkészítésükkel.


Erre a kínaiak felajánlották, hogy csak adják át az x86-os driver forráskódját, és megoldják házon belül a portolást, ám az NVIDIA erre sem volt hajlandó, így a kormány inkább a készségesen együttműködő AMD-vel ütötte nyélbe a 250-500 millió dolláros üzletet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.