Hirdetés
. Hirdetés

Globális hálózatának bővítéséről és csökkenő éves bevételről számolt be a DACHSER

|

A 2024-re vonatkozó óvatos gazdasági előrejelzésekre tekintettel a DACHSER továbbra is alacsony volumenre és csak enyhe bevétel-növekedésre számít.

Hirdetés

A DACHSER német logisztikai vállalat 2023-ban befektetések, számos felvásárlás és vegyesvállalat révén révén bővítette hálózatát, a gyenge globális logisztikai kereslet miatt csökkenő éves bevétel mellett.

A közleményben kiemelték, hogy a DACHSER számára is gyenge globális logisztikai kereslet jellemezte a pénzügyi évet a légi és tengeri áruszállításban tapasztalt jelentős túlkapacitás és meredeken csökkenő árak miatt.

A vállalat bevételei ezért az előző évhez képest 12,5 százalékkal mintegy 7,1 milliárd euróra csökkentek. A szállítmányok mennyisége 4,6 százalékkal mintegy 77,4 millió küldeményre, az árutömeg pedig 6,5 százalékkal mintegy 40 millió tonnára csökkent.

Hirdetés

A DACHSER 2023-ban jelentősen bővítette globális hálózatát: stratégiai akvizíciók történtek és vegyesvállalatok jöttek létre Hollandiában (Müller Fresh Food Logistics), Ausztráliában és Új-Zélandon (ACA International), Japánban (50 százalékos DACHSER Japan vegyesvállalat), Olaszországban (80 százalékos DACHSER & Fercam Italia vegyesvállalat), Dél-Afrikában (a DACHSER South Africa részvényeinek 100 százalékos átvétele) és Svédországban (Frigoscandia). A 2023-as bevételi adatok csak az év első felének hollandiai és óceániai akvizícióit tartalmazzák - áll a vállalat közleményében.

A 2024-re vonatkozó óvatos gazdasági előrejelzésekre tekintettel a DACHSER továbbra is alacsony volumenre és csak enyhe bevétel-növekedésre számít.

A DACHSER 2023-ban több mint 244 millió eurót fordított beruházásokra, 2024-re pedig több mint 500 millió euróra tervezi növelni ezt az összeget.

A közlemény az üzletágak eredményeit részletezve hozzátette: a Road Logistics üzletág, amelyben a DACHSER az ipari és fogyasztási cikkek (European Logistics), valamint az élelmiszerek (Food Logistics) szállítását és raktározását egyesíti, 2023-ban 1,8 százalékkal, 5,8 milliárd euróra növelte bevételét.

A European Logistics üzletág a 2022-es rekordévhez képest szinte változatlan, 4,4 milliárd eurós árbevételt hozott.

A Food Logistics üzletág is sikeres pénzügyi évet zárt 2023-ban, bevétele 9,7 százalékkal 1,4 milliárd euróra nőtt.

Az Air & Sea Logistics üzletágra negatívan hatott a gyenge kereslet és ennek következtében a légi és tengeri áruszállítási kapacitások kihasználatlansága. A szállítási díjak erőteljes csökkenése a bevételek 46,3 százalékos, 1,3 milliárd eurós csökkenéséhez vezetett 2022-hez képest.

A szállítás, raktározás és ügyfélspecifikus értéknövelt szolgáltatások kombinációjaként megvalósuló Contract Logistics üzletág 2023-ban is nagymértékben bővült.

A közlemény szerint Burkhard Eling, a DACHSER vezérigazgatója bejelentette, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a Road Logistics és az Air & Sea Logistics üzletágak egybevonására, ugyanis az elkövetkező években jelentős növekedési lendületet fognak adni az Európán kívüli piacok.

A DACHSER alkalmazottainak száma több mint 1100 fővel, mintegy 34 000 főre emelkedett 2023-ban, ami az értékesítési és IT-csapatok bővülésének, valamint a Müller Fresh Food Logistics és az ACA International felvásárlásának köszönhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.