Hirdetés
. Hirdetés

Goldman Sachs adta az első Bitcoin-alapú hitelt - a Wall Street is befogadja a kriptót

|

A kripto a lakáspiacra is megérkezett mindeközben.

Hirdetés

A Goldman Sachs bemutatta első Bitcoin-alapú hitelét, ami jelentős előrelépés az intézményi kriptopénzek Wall Street általi elfogadásában. A Goldman szóvivője a Bloombergnek elmondta, hogy a multinacionális befektetési bank történetében először adott kölcsön készpénzt a hitelfelvevő tulajdonában lévő Bitcoin (BTC) fedezete mellett. Hozzátette, hogy az ügylet különösen érdekes volt a struktúrája és a 24 órás kockázatkezelés miatt.

Egy ilyen kölcsön lehetővé teszi, hogy a Bitcoin-tulajdonos fiat valutát, például amerikai dollárt vegyen fel úgy, hogy a BTC-jét fedezetként a banknak adja. A Bitcoin mögöttes volatilitása kockázatossá teheti ezeket a hiteleket, mert ha a bitcoin árfolyama túlságosan leesik, a hitelfelvevőnek növelnie kell a biztosítékot, különben azt kockáztatja, hogy felszámolják.

Hirdetés

A múlt hónapban a Goldman, amely immár saját házon belüli digitális eszközökkel foglalkozó csapattal dolgozik, végrehajtotta első tőzsdén kívüli (OTC) kriptotranzakcióját Michael Novogratz kripto befektetési cégének, a Galaxy Digitalnak a kereskedési egységével együttműködve. A Goldman nincs egyedül a digitális eszközökbe való betörésével, a többi Wall Street-i bank is felgyorsította a kriptopénzek terén tett lépéseit.

A több trillió dolláros vagyonkezelő BlackRock is bejelentette egy blokkláncra fókuszáló ETF elindítását. A hónap elején a cég azt is közölte, hogy részt vesz egy 400 millió dolláros finanszírozási körben és partnerségben a Circle-lel, az USDC stabilcoin fő üzemeltetőjével.

Míg a túlbiztosított kriptófedezetű hitelek egy ideje már a decentralizált pénzügyek (DeFi) világának fontos alapkövei, a kriptófedezetű hitelek egyre inkább alternatív módszerré válnak azoknak az intézményeknek és kormányoknak a számára, amelyek nagyobb tőkéhez való hozzáférést szeretnének elérni.

A kripto a lakáspiacra is megérkezett mindeközben. A Propy blokklánc ingatlanplatform bejelentette, hogy partnerséget kötött az Abrával, hogy ügyfeleinek hozzáférést adjon lakáshitelekhez, amelyek fedezetéül kriptopénzállományokat használnak. Szerdán egy új lakástulajdonos vásárolt egy lakást a texasi Austinban az USDC.homes nevű platform segítségével. A letétet kriptovalutában tették le, a jelzálog pedig alulbiztosított volt, és a kérelmező hitelképességén alapult.

El Salvador jelenleg a vulkánkötvénye finanszírozásának biztosításán dolgozik. Ez egy Bitcoin-alapú államkötvény, amelyet a "Bitcoin City" fejlesztésére és az ország Bitcoin-tartalékainak növelésére szánt 1 milliárd dolláros finanszírozás felhalmozására használnak majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.