Hirdetés
. Hirdetés

Gránit Bank: a magyar ügyfelek többsége digitálisan intézi pénzügyeit

|

A pénzintézet saját felhasználói körében végzett felmérést.

Hirdetés

A magyar banki ügyfelek 64 százaléka rendelkezik aktív internetbanki hozzáféréssel, és 58 százalékuk intézi pénzügyeit okostelefonon is - derült ki a Gránit Bank kutatásának eredményeiből.

Mint ismeretes, erősödik a digitális bankolás iránti nyitottság is, a megkérdezettek 72 százaléka hajlandó arra, hogy okostelefonon igénybe vehető szolgáltatásokat használjon, 52 százalékuk kifejezetten figyeli, 44 százalékuk pedig szereti az elsők között kipróbálni a technológiai újdonságokat. Az ügyfelek számára a kényelmi, innovatív szolgáltatások mellett rendkívül fontosak a költségek is. Az ügyfelek az internetbankolási lehetőség mellett, a "jó" mobilapplikációt, a videóbankon keresztüli ügyintézés és az online hitelfelvétel lehetőségét is a digitális bankolás elvárt részének tekintik.

Hirdetés

A pénzintézet saját felhasználói körében végzett felmérése szerint ügyfeleinek mintegy négyötöde aktív mobilapplikáció felhasználó, ami jelentősen meghaladja a szektor átlagát. Tavaly a Babaváró kölcsönt igénylők 97 százaléka, a jelzáloghitel igénylők 96 százaléka digitálisan intézte a hitelfelvételt - írták.

Tízből kilenc Gránit Bank felhasználó indítja a számlanyitását digitális csatornán - videóbankon vagy szelfivel - de hasonló arányban használják a lakossági betétlekötésekhez is a digitális csatornákat.

Az online kutatás 1530 fős minta alapján készült 2022. november-december között, 18 év feletti internetező bankhasználók között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.