Hirdetés
. Hirdetés

Gyárbezárás és többezres elbocsátások a Sonynál

|

A japán szórakoztatóelektronikai óriás kétezer munkavállalójától szabadul meg. A cég komoly készpénzproblémákkal küzd, és az első negyedéves eredményei is a vártnál gyengébben alakultak.

Hirdetés

Újabb leépítéseket jelentett be a komoly problémákkal küszködő Sony. A gyártó 2013 márciusáig kétezer, a cég főhadiszállásán dolgozó munkavállalót bocsát el a piaci versenyképességet javítani hivatott strukturális átszervezés keretében.

A Sony korai nyugdíjazási programja a tokiói központ teamjének húsz százalékát érinti; a leépítést a fiskális év végéig – az az jövő áprilisig – szeretnék befejezni.

A gyártó a fényképezőgépekbe és mobiltelefonokba való optikai lencséket gyártó és a Sony Mobile divízió fogyasztói támogatásának egy részét is ellátó minokamói üzemében is jelentős elbocsátások várhatók. A vállalat közlése szerint a gyár 840 dolgozójától válnak meg; egyes tevékenységeket más üzemek vesznek át – nem kizárt, hogy végleg bezárják az egységet.

A Sony idén áprilisban meghirdetett „megújulási tervében” összesen tízezer fős, a vállalat bel- és külföldi munkavállalóit egyaránt érintő leépítést jelentett be. A szerkezetváltásra, amely nemcsak a stábot, hanem a gyártó termékvonalait is érinti, összesen 926 millió dollárt költenek az aktuális üzleti évben; az átalakítástól évi 378 millió dolláros megtakarítást várnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.