Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabban nő idén az IT piac

|

A Gartner gyorsjelentése szerint idén az előre jelzettnél gyorsabban nő az IT piac világszerte.

Hirdetés

A Gartner csütörtöki gyorsjelentése szerint idén az előrejelzésekhez képest gyorsabban nő majd az IT piac. A húzóágazat a távközlés lesz, ahol több berendezést fognak vásárolni, de felpörög a hardver piac is.

Az adatok szerint a piac éves szinten 7,1 százalékot bővül 3,672 trillió dollárra. A korábbi előrejelzés szerint a növekedés 5,6 százalékos lett volna. Pesszimistább előrejelzések pedig csupán szinte feleakkora, 3,5 százalékos bővülést prognosztizáltak. A 2009-ben készített becslés az IT költségek optimalizálásával számolt, és ezért volt kissé borúlátó a Gartner elemzője.

A gyorsjelentés szerint az IT szolgáltatások szegmense - ahol az IBM, HP és Fujitsu a vezető vállalkozások - is dinamikusan bővül 2011-ben, 6,6 százalékkal, 846 milliárd dollárra.

Az IT piacot a Japánt ért katasztrófa sem rengette meg, az informatikai hardverek és távközlési berendezések piaca a térségbeli ellátási és termelési nehézségek ellenére dinamikusan, az elvárások felett növekszik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.