Hirdetés
. Hirdetés

Halad az Oracle-Sun egyesülés

|

Az amerikai igazsáágügy-minisztérium jóváhagyta az Oracle és a Sun tervezett egyesülését. Az akvizíciót még engedélyezniük kell az európai hatóságoknak is.

Hirdetés

Az Oracle áprilisban jelentette be tervét, hogy felvásárolja a Sun Microsystems-t, július közepén pedig a Sun részvényesei jóváhagyták a 7,4 milliárd dollár értékű tranzakciót. A nyílt forráskódú közösség azonban kevésbé lelkes, mivel nem kapott megnyugtató válaszokat az Oracle terveiről a Solaris operációs rendszerrel és a MySQL adatbázissal kapcsolatban.

Közben az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma azt vizsgálta, hogy a tervezett felvásárlás hogyan változtatja meg a Java licenszelési szabályait és hogy az egyesülés nem ütközik-e az antitröszt törvényekkel. Az információk áttekintése után a tárca jóváhagyta a tranzakciót.

Ezzel azonban nem ért véget a hatósági vizsgálat: az Európai Unió illetékes szerveinek is engedélyezniük kell. Az eredmény szeptemberben várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.