Hirdetés
. Hirdetés

Hálózatfejlesztés az Invitelnél ügyfelek érdekében

|

Magasabb színvonalú szolgáltatások a nagykereskedelmi és üzleti partnereknek.x

Hirdetés

Az üzleti tevékenység hatékony támogatásához komplex infokommunikációs megoldásokra van szükség, melyekhez elengedhetetlen a megbízható, nagy tartalékkal rendelkező és stabil hálózati összeköttetés. Ennek érdekében az Invitel több milliárdos beruházás keretében fejleszti hálózatát, melynek köszönhetően bármilyen méretű hazai vállalat számára elérhetővé válnak a legmodernebb technológiák.

Elsők között a privát hálózatok fejlesztésében
A privát hálózatok jelentősége egyre nő, hiszen biztonságosabb és az üzleti igényeket sokkal jobban kiszolgáló összeköttetést tesznek lehetővé. Közülük is érdemes kiemelni a klasszikus bérelt vonali hálózat legújabb generációs változatát, a Carrier Ethernet (Szolgáltatói Ethernet) megoldást. Ennek előnye, hogy a magas rendelkezésre állás és a garantált kapacitás mellett minimális hibaaránnyal képes kiszolgálni egyszerű és üzletileg kritikus alkalmazásokat, mint például a vállalati ügyfelek ügyviteli rendszerét.
Magyarországon az Invitel az elsők között épített ki Carrier Ethernet (Szolgáltatói Ethernet) hálózatot. Az elmúlt fél év leforgása alatt tizenhat elsődleges központjában több mint 100 végponttal helyezte üzembe a fejlesztést, az év végéig pedig további 19 városban lesz elérhető ez a szolgáltatás.

 

Átállás az IPv6-alapú internetre
Az internet-penetráció folyamatos növekedésével a jelenlegi IPv4 hálózati protokoll idővel már nem fogja tudni kiszolgálni a felhasználókat. Ez a probléma elsősorban a vállalatokat érinti, hisz számukra alapvető, hogy nagyszámú fix IP-címmel rendelkezhessenek. Erre kínál megoldást az IPv6, mely világszerte fokozatosan váltja le elődjét.
Az Invitel nagy hangsúlyt fektet az IPv6-alapú internet szolgáltatásra, amelyet folyamatosan tesz elérhetővé. Az első IPv6-hozzáféréseket nagykereskedelmi és üzleti ügyfelek igényelhetik várhatóan 2015 év elejétől.

Legmodernebb hálózati eszközök
A vezetéknélküli megoldások a modern távközlési hálózatok kialakításában is fontos szerepet játszanak. Az Invitel várhatóan 2015 márciusáig 10 új mikrohullámú technológiát alkalmazó fejállomást épít ki Budapest és a nagyvárosok vállalkozásokkal sűrűn benépesült területeinek lefedéséhez, ezzel is növelve a kínált szolgáltatások szélesebb körben történő elérhetőségét.
Az Invitel a fentieken túl további jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melynek keretében cserélte alaphálózati és szolgáltatásait kiszolgáló teljes eszközparkját.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.