Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan indul az Okos Város Piactér

|

Kapocs az önkormányzatok és a már minőségbiztosításon átesett, okos város megoldásokat kínáló cégek között.

Hirdetés

Még februárban megnyílik az önkormányzatok és a termékeiket kínáló cégek számára a regisztráció lehetősége az Okos Város Piactéren. A koncepció hiánypótló: a hazai digitális okos város ökoszisztéma szereplői és az önkormányzatok számára még nem volt ilyen platform ebben a szegmensben.

Az Okos Város Piactér elsősorban azért jött létre, hogy kapocs legyen az önkormányzatok és a már minőségbiztosításon átesett, okos város megoldásokat kínáló cégek között. A szállítók jogi, műszaki, társadalmi és pénzügyi validációnak kell, hogy megfeleljenek, így a termékük felkerülhet a Piactér online felületére, s ezek közül válogathatnak az önkormányzatok, vagyis a megrendelők.

Hirdetés

A létrehozásakor a fő szempont az volt, hogy az okosváros-fejlesztések érdekében olyan támogatási formákat és platformokat dolgozzanak ki, amelyek a döntéseket - így a projektek végső kialakítását is - fel tudják gyorsítani.

Mint ismeretes, a kormány 2021 novemberében jelentette be a Digitális Falu Programot, amely tizenegy intézkedést tartalmazott, köztük az Okos Város Piactér létrehozását. A magyarországi 3200 önkormányzatból 2800 ötezer fő alatti, tehát a fejlesztéseknél is figyelembe kell venni ezt az arányt. Ugyanakkor olyan szakembergárdát is képezni kell, akik átlátják a fejlesztéseket és képesek segíteni a települések vezetőit vagy a helyi cégeket a helyes irány megtalálásában. Mostanra már 1400, úgynevezett térségfejlesztési referens áll rendelkezésre országszerte (bár ennyi klímaadaptációs szakember is lenne melléjük - a szerk.).

Összességében az Okos Város Piactér célja, hogy a digitális települések kiépítésében a helyi önkormányzatok és a szolgáltatásokat fejlesztő magánvállalatok minél magasabb szakmai színvonalon működjenek együtt. A platform mögött álló validációs folyamat által biztosított termékinformációk birtokában a megrendelők megalapozott döntést hozhatnak az egyes okos termékek beszerzéséről. Az Okos Város Piactér megkönnyíti az információcserét és a kapcsolattartást a szereplők között, és hatékonyan tudja támogatni a magyarországi digitális településfejlesztést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.